Ana Sayfa » Güncel
Yolcular İsyanda Firmalar zorda
12 Ağustos 2015 Çarşamba 09:56


 Bursa'da yaşayan Giresunlular bilirler ! yıllardır yükleri evlerinden alınır hemşerilerimizin yoğun yaşadığı semtlerde bulunan mahalle terminallerine getirilir hem yük hemde yolcu taşıma görevini üstlenen yerel firmalar artık bu tarz bir ulaşım sistemini şehir içinde ve semtlerde uygulayamayacak.!

Gurbetçilerimizin yoğun olduğu bölgelerdeki otobüs yazıhanelerine sorduğumuzda: Artık yalnızca bilet kesiyoruz yolcularımız otobüslere terminalden binmek zorundalar bizler için bazı yaptırımlar ve kurallara zorda olsa alışmak zorundayız,yaklaşık bir aydır bu uygulama var ve Bursa şehir içinden terminallere yolcu servisi yapmamız dahi yasak bu uygulamadan ve haberi olmayan hemşehrilerimiz bizlere sitem ediyorlar fakat elimizden gelen bir şey yok herkes kurallara ve şehir ortak yaşam kriterlerine uymak zorunda Burulaş kararlarına tüm firmalar uymak zorunda diyerek sitemlerini ve yeni uygulamanın zorluklarını dile getirdiler.!
TERMİNALİ KULLANMAYAN FİRMALARA YAPTIRIM GELİYOR

BURSA - Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali’ni kullanmayıp mahalle aralarından aldıkları yolcuları  şehir dışına ve yurtdışına götüren firmalara yaptırım uygulanacak.

Bursa´da, özellikle Balkan ülkeleri ve karadenize  karayolu ile gerek yurt içi gerek uluslararası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının şehir merkezinde muhtelif noktalardan yolcu alıp indirmeleri, yolcuların ve çevrenin can güvenliğini tehdit ederken, terminali kullanan firmaların da tepkilerine yol açıyordu. Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali dışından kaçak kalkış yapan otobüs firmalarının terminalden kalkış yapmalarına yönelik olarak terminalde toplantı düzenlendi. Toplantıya BURULAŞ Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Alkan, Terminaller İşletme Müdürü Erol Keyfoğlu, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Dülger, Ulaştırma Bakanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü’nü temsilen Mehmet Eker, Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Şube Müdürü Mustafa Mutlu, Zabıta Komiseri Yaşar Özdemir, Zabıta Komiseri Tuncer Aktaş ve Uluslararası taşımacılık yapan firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantıda firmaların terminal dışında yolcu almamaları ve bırakmamaları yönünde görüş birliğine varıldı. Yapılan toplantıda uygulamanın yasal olmadığı yapılacak denetlemelerle otobüs firmalarının ve bu firmaları tercih eden yolcuların yasal yaptırımlarla karşılaşacağı hatırlatıldı. Bursa Terminali’nin 7/24 hizmet esasına dayalı, gerek güvenli gerekse konforlu ortamıyla Bursa halkının otobüs ile seyahat ettiği tüm destinasyonlara kalkışlarının sağlayabilecek hizmet kapasitenin üzerinde olduğu vurgulandı.  

   www.giresunadair.com



Etiketler : vatangiresun.com/vatangiresungazetesi/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü/Erdal, avcı/Bülent, Akça/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, , /Mustafa, Civek/, Hasan, Civak/,


Bu Haber Toplam 4954 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: