Ana Sayfa » Güncel
Yılın Öğretmeni Bir Giresunlu
24 Kasım 2017 Cuma 22:20



 · 

Yılın Öğretmeni Bir Giresunlu

Her yıl 24 Kasım’da düzenlenen Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde yılın öğretmeni seçilir. Birçok kriter öne sürülerek seçilen öğretmenler elbette buna layıktırlar ama bu sene benim adayım Gülişan Ödemiş adında memleket sevdalısı Giresunlu bir öğretmen. Gülişan Ödemiş yılın öğretmeni olmayı çoktan haketmiş bir hemşerimiz.

Görme özürlü olmasına rağmen başta kendisi gibi görme engelli binlerce insanı eğiterek onların topluma kazandırılması için mücadele veren 1973 Giresun Keşap doğumlu Gülişan Ödemiş yapmış olduğu başarılı çalışmalarıyla hem milli eğitimin hem de sivil toplum örgütlerinin kendisini farketmesini beklemiyor. Çünkü o işini çok seviyor ve bir nevi ömrünü işine vakfetmiş.

Her gün okuluna tek başına yaya olarak gelen ve öğrencileri tarafından çok sevilen Gülişan Ödemiş aynı zamanda birçok insana da hayatla mücadele azmi aşılıyor. Görme özürlü Gülişan Ödemiş mesleğine aşık olduğunu belirterek, eğittiği yüzlerce öğrencisine ışık vermeye devam ediyor. İstanbul gibi büyük bir metropolde bir İlköğretim Okulunda Tarih öğretmenliği yapan Gülişan Ödemiş’in hayata tutunabilmek için bugüne kadar yoğun bir mücadele örneği sergilemiş.

Gülişan Ödemiş’in görme özürlü olduğunu ailesi ancak 3 yaşında fark edebilmiş.1976 yılında Trabzon’da devam eden tedavisinin bitimiyle, dönemin Keşap Milli Eğitim İlçe Müdürü Saffet Bayrak’ın gayretleriyle önce İstanbul’a daha sonra ise Gaziantep’te Görme Engelliler Okulunda eğitimine devam etmiş.

1979 yılında Gaziantep Görme Engelliler Okulunu tamamlayarak Keşap Lisesinde eğitimine devam eden Ödemiş, daha sonra Atatürk Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü kazandıktan sonra iki yıl süre ile İngilizce yüksek lisans proğramını tamamlayarak, 1988 yılında daha önce eğitim gördüğü Gaziantep Görme Engelliler Okulunda öğretmenliğe ilk adımını atarak 4 yıl süre ile görev yapmış. Tokat Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler İlköğretim Okulunda 7 yıl, İstanbul Şirinevler’de Şair Zihni İlköğretim Okulunda ve Kazım Beyaz Zihinsel Engelliler Okulunda eğitmen olarak görev alan Gülişan Ödemiş halen İstanbul'da Sosyal Bilgiler Öğretmenliği görevini sürdürüyor.

1998 yılında Tokat Valisi Mehmet Gündoğdu ve Tokat Milli Eğitim il Müdürlüğü tarafından engelli öğrencilere yapmış olduğu özverili çalışmalarından dolayı üstün başarı ödülü . 2000 yılında ise Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Mümtaz Topbaş tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde günün anlam ve önemini belirten konuşma yapmak için görevlendirilerek plaketle ödüllendirilmiş.

Böyle üstün bir mücadeleyi kısacık hayatına sığdırmayı başaran Gülişan Öğretmen, yılın öğretmeni olmayı haketmiyor mu? 
Bir Öğretmenler Günü daha Gülişan Öğretmenden habersiz geçecek.
Yarın sıradan bir günün anısına törenler düzenlenecek, çelenkler sunulacak.
Yarın 24 Kasım Öğretmenler günü. Eğer ki Gülişan öğretmeni yolda elinde bastonuyla okul yolunda görürseniz bir merhaba deyin.
Ve Giresun insanının memleket sevgisine şahit olun...
GÜNÜN KUTLU OLSUN HOCAM... İYİ Kİ VARSIN...

ŞABAN KUTLU

 

Formun Üstü

Beğen

Yorum Yap





Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 12332 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: