Ana Sayfa » Duyurular
Yerel Tatlar Festivali ve Giresun
08 Haziran 2011 Çarşamba 18:36
Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği Yerel Tatlar Festivali, bu yıl da Giresun'un onlarca lezzetini ve rengini taşıyan rüzgarını Beyoğlu'nda estirdi.

Yemekler yenildi, horonlar oynandı. Görele Dernekler Federasyonun da katıldığı festivalde unutulmaz anlar yaşandı…
Beyoğlu Belediyesi, gelenekselleşen “Yerel Tatlar Festivali” ile Giresun’un o muhteşem tatlarını Beyoğlu Hasköy Sahili’nde bir araya getirdi. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Yerel Tatlar Festivali” Beyoğlu’nda bulunan Görele, Piraziz ve Keşap’a bağlı köy derneklerinin katılımıyla yapıldı.

Festivalde yöresel yemeklerin lezzetlerin yanı sıra o yöreye ait kıyafetler, eşyalar ve müzikler, kısacası folklorik değerler sergilendi. İstanbullular bir anlamda Giresun’un pek çok tatlarını bir arada görerek ve tadarak farklı bir festivalin rengini yaşadı.
Giresun Gecesi’ni düzenleyen köy dernekleri yer aldığı festivalin sunuculuğunu Metin Korkmaz yaparken, M.Sırrı Öztürk, Hüseyin Çınar, Yavuz Gökçe, Sadullah Çelebi Adil Nihat İpşir ve diğer yerel sanatçılar ile konserler verdi. Festivale katılan yörelerin mutfağından giyimine, türkülerinden oyunlarına, yaşama kültürlerine kadar tüm zenginlikleri tanıtıldı.
Geceye de katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Karadeniz’in birbirinden lezzetli yemeklerinden tattı. Giresun gecesinde Giresunlular, gecede doyasıya eğlendi. Başkan Demircan’a Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi Zafer Tahmaz ve Görele Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Kardaş eşlik etti.

Başkan Demircan yaptığı konuşmada “Yöre dernekleri olmasaydı belediyeler hizmetlerini tam olarak götüremez, vatandaşların sorunlarından tam olarak haberdar olamazdı.Bu sayede bizler ve vatandaşımız sorunlarını bizzat Belediye başkanına iletme imkanı yakalamış oluyor. Bu anlamda biz derneklerle olan buluşmalara çok önem veriyoruz. Dernekler sayesinde buralarda buluşuyoruz. Beyoğlu’nu oluşturan insanlarımızın kurdukları yöresel dernekler hizmetlerimizde bize destek oluyor ve daha hızlı yol almamızı sağlıyorlar” dedi.

Başkan Demircan Temmuz’da Görele’de…

Öte yandan, Göreleli hemşehrimiz AK Parti Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi Zafer Tahmaz’ın daveti üzerine Görele’yi ziyaret edeceğini müjdeleyen Başkan Demircan, “Buradaki güzellik karşısında bu daveti geri çevirmek mümkün değil. Artık Görele’ye gelmek farz oldu” şeklinde konuştu.

Başkan Kardaş: “Beyoğlu gücünü Giresun’dan alıyor…
Görele Dernekler Federasyonu ve Organizasyon Komitesi Başkanı Birol Kardaş yaptığı konuşmada Başkan Demircan’a bu geceyi düzenlediği için teşekkür etti. Kardaş, “Beyoğlu’nda Giresunlu yoğunluğuna dikkat çekerek bir anlamda Beyoğlu gücünü Giresun’dan alıyor” dedi. Çalışmalarına hız kemeden devam ettiklerini de söyleyen Kardaş, “Her yıl katıldığımız Yerel Tatlar Festivali’nde bu akşam yine coşku büyük. Bu gurur tablosunu görmek mutluluk verici.Hemşehrilerimiz yaşadıkları ve etkinlik yaptıkları Beyoğlu'nu daha çok sahiplenme, sevme ve koruma bilincine bu sayede varmaktadır. Bu bilincin ve mutluluğun artması, tükenmemesi için çalışmalarımıza inatla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

GÖRFED Kadın Kolları’na büyük alkış…
Gecede ayrıca, festival için günler öncesinden hazırlık yapan Görele Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları büyük takdir topladı. GÖRFED Kadın Kolları Başkanı Hilal Bektaş öncülüğünde hazırlanan yöremize has yiyecekler gururla sergilendi. Görele Kuşçulu, Türkelli, Daylı, Derekuşçulu Kıdır Köy Dernekleri’nin de büyük destekleri ile titizlikle hazırlanan yiyecekler temsili ücret karşılığı satışa sunuldu. Yapılan satışlarla bağış kutusuna topladıklarını da belirten Başkan Bektaş, toplanan parayı da hayır amaçlı olarak ihtiyacı olan Göreleli hemşehrilerimize kullanacaklarını ifade etti. Bu anlamlı çalışmaya destek veren Giresunlular GÖRFED Kadın Kolları’nı tebrik etti.

Geceye maddi ve manevi destek veren dernekler:
Görele Dernekler Federasyonu
Görele Kuşçulu Köyü Derneği
Görele Daylı Köyü Derneği
Görele Türkelli Köyü Derneği
Görele Derekuşçulu (Kıdır) Köyü Derneği
Görele Çalış Köyü Derneği
Görele Menteşe Köyü Derneği
Beyoğlu Giresunlular Derneği

Keşap Hisarüstü Köyü Derneği
Piraziz Şerefli Köyü Derneği

Haber – Fotoğraflar: Timur TAHMAZ













































































Kaynak: görelegentr Etiketler : Yerel, Tatlar, Festivali, ve, Giresun,


Bu Haber Toplam 7670 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: