Ana Sayfa » GİRESUN
Yerel Seçimler Yaklaşırken Giresunluların Durumu
20 Temmuz 2013 Cumartesi 23:32
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde partilerde, aday adaylarında ve STK'larda tatlı bir telaş ve hazırlıklar başladı bile.

Aday adayları şimdiden yanlarına hangi partiden aday olacaksa o partide sözü geçen adamlar bulup parti genel merkezlerinin kapılarını aşındırıp aday olabilmek için büyük gayret sarfediyorlar. 


 
Bu manada biz Giresunluları ilgilendiren konu ise, yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul'da ilk 3'te bulunmanın ve şu anda en dinamik topluluk olmanın avantajlarını iyi kullanarak siyaset yapan ve hemşehrilerimizin takdirini kazanan Giresunluları aday adayı olacakları partilerde seçilecek sıralarda aday göstermek ve en az 8 ilçede Belediye Başkan adayı çıkarabilmektir. 

 
Giresunlular açısından bugün bazı ilçelerimizde içler acısı durumlar mevcuttur. Bu nüfus potansiyeli bizim çeyreğimiz kadar bile örgütlü olmayan başka vilayetlerde olsa inanın parti teşkilatlarını ve buralardaki Belediye Başkanını bir gün olsun rahat bırakmazlar ve uyku uyutmazlar.   

 
Giresunlular artık bu işin farkındadır ve bu durumu daha fazla kabullenecek sesini çıkarmayacak durumda değillerdir. Yıllardır süren çalışmaların artık meyvesini vermesini beklemek Giresunluların hakkıdır. İstanbul'da şu anda en dinamik vilayetlerin başında Giresun gelmektedir. Bir yıla sığdırdığımız sayısız faaliyet ve çalışmaların hiç bir il'de olmadığı aşikardır. Bunu sadece biz değil, piyasayı takip eden herkes söylüyor. 

 
Giresunlular ve onların dostları tarafından faaliyetlerimize gösterilen yoğun ilgi ve katılımlar neticesinde yerel basının yanında, ulusal yazılı ve görsel basın en fazla Giresunluların yapmış oldukları faaliyetleri sayfalarına ve ekranlarına taşımıştır. Tüm bu güzelliklerin artık finali diyebileceğimiz siyasette de var olmak için her bir Giresunlunun iyi düşünme zamanı gelmiştir vede geçmektedir.

 
Son yıllardaki Giresun faaliyetlerinin altında imzası bulunan Giresun Federasyonu bu konuda da mutlaka bir çalışma başlatmalıdır. Sakarya'dan, Kocaeli'den, İstanbul'dan Trakya'ya kadar uzanan geniş bir bantta bulunan tüm STK'larımızla tam bir uyum içinde çalışması olan Giresun Federasyonu şimdi buralarda kurulu bulunan 500 civarındaki derneklerimizle gerekirse ilçe ilçe toplantılar yaparak bu tarihi misyonu da omuzlarına almalıdır.

 
Konunun önemini tabandaki tüm hemşehrilerimize anlatmak için şimdiden aday adayları gibi bizlerde çalışmalar yapmalıyız. Giresun Federasyonu belki herkese ulaşacak zamanı bulamayabilir. Bu konuda her yerde kurulu bulunan derneklerimiz gereken mesajları tabandaki hemşehrilerimize mutlaka ulaştırmalıdırlar. 

 
Dikkat edilmesi gereken konulardan biride bazılarının Giresun adına hareket ederek sanki o bölgede Giresunluları ben temsil ediyorum havasına girmeleri ve hiç bir şeyden haberi olmayan tabandaki hemşehrileri adına bir takım yerlerde pazarlıklar yapması ve bu tip siyaset yapanların günümüzde oldukça fazla olması hem siyasi partilerimiz ve hemde hemşehrilerimiz tarafından iyi bilinmelidir. 

EYÜP VE YAĞLIDERE PARKI

EYÜP ilçemizin bir mahallesi varki yıllar önce adı Giresun mahallesi idi, daha sonra Yeşilpınar olarak değişti. Buradaki nüfus yoğunluğunu dikkate alan o günkü siyasetçilerimiz burada Yağlıdere Parkı'nı yaparak Giresunlularında burayı ağaçlandırmasına izin verdi. Şimdilerde şehir içi diyebileceğimiz yerde kalan bu park rantçıların dikkatini çekmiş olacakki, ağaçlar söküldü park talan edildi. Tekrar eski sahipsiz görünüme dönen parktaki içler acısı durumu herkesin mutlaka görmesi gerekir. Neyseki şimdilik EYÜP Belediye Başkanımızın gayretleri ile sular biraz duruldu ve geri adım atıldı.

 
Giresunluların devletine kayıtsız şartsız bağlı olması hiç kimseye Yağlıdere ismini ve parkını yıkma hakkı veremez. Taksim GEZİ PARKI eylemcileri gibi yakıp yıkıp eylem yapsak orası çoktan YAĞLIDERE PARKI olarak geri dönerdi. Kimler bu işi yaptıysa gitsin geri dönüp yaptığı rezilliklere bir baksın ve Giresunlular başta olmak üzere tüm EYÜPLÜLER, GAZİOSMANPAŞALILAR ve Halkımızdan özür dilesinler, YAĞLIDERE PARKI ismini oraya tekrar vererek o bölgeyi eski yaşanır haline getirsinler.
 
                                     Nuri YILMAZ
 


Etiketler : Yerel, Seçimler, Yaklaşırken, Giresunluların, Durumu, ,


Bu Haber Toplam 14633 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: