Ana Sayfa » Duyurular
Yeni Terminal ve Park Alanı
30 Nisan 2011 Cumartesi 10:11
Gedikkaya Mahallesi Petrol Ofisi alanında yıkım başladı. Başkan Aksu buraya otobüs terminali ve park yapılarak halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Yeni Terminal ve Park İçin Çalışmalar Başladı.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu;  girişimleri sonucu belediyeye kazandırdığı Gedikkaya Mahallesi Petrol Ofisi alanında yıkım başladı. Başkan Aksu buraya otobüs terminali ve park yapılarak halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Aksu, Gedikkaya Mahallesi Karadeniz Sahil Yolu mevkisindeki Petrol Ofisi A.Ş'ye ait gayrimenkullerin yıkımı için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 10 yıldır Giresun'da 'ucube' olarak duran alanın halkın hizmetine sunulmak üzere belediyeye devrinin yapıldığını belirtti.
 

Geçmişte büyük bir yatırım olan ve birçok ailenin geçimini sağladığı gayrimenkulün özelleştirilmesinin ardından kapandığını ve alanın atıl durumda beklediğini ifade eden Aksu, şunları kaydetti:
 

"Bu atıl alanı değerlendirmek için geçtiğimiz yıl çalışmalar başlattık. Bu çalışmalar kapsamında alanın belediyeye devri yapıldı. İlgili şirket yetkilileriyle yaptığımız anlaşma sonucu yıkımına başlanan siloların bulunduğu alana otobüs terminali ve park yapılarak halkımızın hizmetine sunulacak."

 

"HİÇBİR YATIRIMA SİYASİ BAKMIYORUZ"

Aksu, belediyeye devri yapılan 30 dönüm alanın sadece kendileri için değil Gedikkaya Mahallesi sakinleri için de bir kazanç olacağına değinerek, şöyle devam etti:

 

 
''Kentimizin batısında bulunan otogarın yeterli olmadığı bilinmektedir. Bu alandaki çalışmalarımız sonucu kentimize yeni, modern ve güzel bir otobüs terminali kazandıracağız. Ayrıca vatandaşlarımızın dinlenmeleri, boş vakitlerini geçirebilecekleri bir de park yapacağız. Kentimiz batıya doğru büyüyen bir şehir. Bizler kendimizin tüm alanlarının dengeli büyümesini hedefliyoruz. Bu anlamda kentin doğu kesimini de geliştirmeyi planlıyoruz. Hiçbir olaya siyasi bakmadan, Giresun'un her kesimini eşit görerek hizmetlerimizi hayata geçiriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde halkımızla kenetlenerek çalışmalarımıza devam edeceğiz.''

"YANDAŞA DEĞİL VATANDAŞA HİZMET EDİYORUZ"

Aksu konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz iktidar mensupları gibi yandaşa değil vatandaşa hizmet ediyoruz. Çıkmış bir partinin belediye meclis grup başkanı dolmuş havuzu için biriken 70 bin lirayı soruyor. İşte size 7 milyon liralık yatırım. Üstelik buraya tamamen ücretsiz olarak sahip olduk. Birileri bizim hizmet yapmamızdan rahatsız oluyor ama biz hizmet yapmaya devam ederek onları rahatsız etmeye devam edeceğiz.

 

 

 

 

 

 
Aksu ayrıca, Teyyaredüzü mahallesindeki mevcut otogar alanına da projesi hazırlanan ve yer aranan 5 bin kişilik spor salonu yapılmasının planlandığını kaydetti.

 

 
Konuşmanın ardından belediyeye ait iş makineleriyle siloların ve alanda bulunan binaların yıkımına başlandı.


Kaynak: giresunsonhaber Etiketler : Yeni, Terminal, ve, Park, Alanı,


Bu Haber Toplam 8852 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: