Ana Sayfa » Güncel
Yeni Başkan Mehmet Kuğu
30 Kasım 2015 Pazartesi 18:16


 GİRESUN FEDERASYONU YENİ BAŞKANI MEHMET KUĞU OLDU

***Başkan Kuğu:"Gözünüz arkada kalmasın, hizmet çıtası dahada yükselecek",dedi 
***Giresun Federasyon yönetim kurulu tarafından "Onursal Başkanlık" beratı verilen  Milletvekili Hasan Turan, Helallik istedi .....
İstanbul’da faaliyet yürüten hemşehri örgütlenmelerinin en kapsamlılarından olan ve yaptığı etkinlikler bakımından da örneklik teşkil eden Giresun Federasyonunun Eyüp Belediyesi Kültür merkezinde yapılan 3. Olağan kongresinde yeni Başkan Mehmet Kuğu oldu.
Genel kurula Ak parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, eski milletvekilleri Ünal Kacır ,Turhan Alçelik ,Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağrıcı,Dereli Belediye Başkanı Zeki Senlikoğlu ,Esenyurt Belediye başkan yardımcısı Abdurrahman Ada, Esenler belediye başkan yardımcısı Faruk Aydın,  bürokratlar, iş adamları, STK başkanları ,siyasi parti temsilcileri, Giresun Medya platformu Başkanı Sadi Toygar ile basın mensupları katıldı. 
Altı yıldan bu yana Federasyon Başkanlığını yükselen bir grafikle yürüten Hasan Turan’ın milletvekili seçilmesinin ardından yapılan Giresun Sivil toplum kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiği Genel kurulda tek iste halinde yapılan seçimde Mehmet Kuğu, Giresun Federasyonunun yeni dönemdeki yeni Başkanı oldu.
Türkiye’de STK’lardan gelen ilk ve tek Milletvekili olarak büyük büyük başarı öyküsü yazan Hasan Turan’ın genel kurula sunduğu faaliyet raporunda yapılan çalışmaların özetini sinevizyon eşliğinde anlattı
Büyük kentlerdeki hemşehri örgütlenmeleri anlayışını mikro milliyetçilik çemberinin dışına taşıdıklarını dile getiren Hasan Turan; “Bir ayağı yerelde kalıp diğeri ile dünyaya uzanan, önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Giresun Federasyonu hemşehri örgütlenmeleri adına sorumlu ve etkili bir STK örnekliği vermiştir” dedi.
Başan Turan; ” Etkinlikleriyle daima ilklere imza atan, İstanbul gibi bir metropolde örneklik teşkil edip gündem oluşturan federasyonumuz, bir ilke daha imza atarak içerisinden bir de milletvekili çıkarmıştır. Giresun Federasyonun yeni Başkanı Mehmet Kuğu ve yönetim kuruluna yeni dönemde başarılar diler,her daim yanlarında destekçisi olacağımı beyan etttiğimi ve görevi devralacak arkadaşlarımızdan  çıtayı daha da yukarıya çıkarmalarını bekliyoruz. Yeni bir yapılanma biçimi ile toplumumuzun saygın kanaat önderlerini de bünyesine alarak danışma kurulları oluşturan, sadece bölgemizin değil ülke ve dünya gündemiyle de yakından ilgilenip sorunlara çözüm önerileri sunan bir STK anlayışı geliştirilip, yine ilklere imza atılarak yeni yollar kat edilmelidir” dedi. 
Turan; “Kurulduğu günden beri yaptığı çalışmalarla büyük organizasyonlara imza atıp milyonlarca insanı bir araya getiren mili, manevi ve kültürel değerlerimizin tanıtımına katkı sağlayan, her platformda Giresun’un sorunlarını dile getirip çözüm önerileri sunan, yurt içi ve yurt dışında yaptığı insani yardım faaliyetleriyle mazlumların yanında yer alan federasyonumuzun  tüm yol arkadaşlarımdan ve hemşehrilerimi  helallik istiyorum ” dedi.
Yeni Başkan seçilen Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu; "Gözünüz arkada kalmasın, çıtayı daha da yükseleceğiz",dedi
Yeni Yönetim Kurulu:
 
Asil üyeler: Mehmet Kuğu, Faruk Aydın, Muhterem Memiş, Selçuk Bayram, Salim Öztürk, Zafer Tahmaz, Sebahattin Kayas, Abdullah Akgün, Fatih Aydın, Arif Dede, Temel Kahveci, Ali Alim, Ömer Yavuz, Ömer Özkaya, Ersoy Çıtlak, Tahir Şener Güneş, Yalçın Kaya Böber, Yaşar Güner, Mustafa Eren, Coşkun Çalık.
 
Yedek Üyeler: İbrahim Balcıoğlu, Murat Ay, İhsan Yüksel, Engin Güner, Hüseyin Kuruderi, Murat Bahat, Avni Aydın, Hüseyin Koca, Nebi Çamcı, Fahrettin Henden, Adem Bayram, Mustafa Sütçü, Özer Kahveci, Coşkun Toraman, Erdal Dalcı, İsa Dinç, Rahman Karahan, Öner Kuğu, Enes Şenlikoğlu, Mehmet Sevindik.
 
Denetleme Kurulu Asil Üyeler: Veysel Ekmen, Hüseyin Kurucu, Mustafa Aydın.
Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Yaşar Parlak, Salih Kaçır, Resul Bilge.
Haber: Medyaplatformu
 
 


Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5412 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: