Ana Sayfa » GİRESUN
Yakup Aktaş Toprağa Verildi
06 Aralık 2010 Pazartesi 20:40
Bursa'da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden eski Emek Belediye Başkanı hemşehrimiz Yakup Aktaş, son yolculuğuna yüzlerce kişinin dua ve gözyaşları arasında uğurlandı.

   Cenaze Törenine AK Parti Bursa milletvekilleri Ali Koyuncu, Ali Kul, Bursa Valisi Şahabettin Harput AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa Giresunlular Derneği eski başkanı Av.Murat Toker, eski Bursa milletvekili Zafer Hıdıroğlu yanı sıra çok sayıda hemşehri ve dostları katıldı.

 

   Merhum Yakup Aktaş için Adnan Menderes Camii'nde cenaze namazı kılındı. Aktaş'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan binlerce kişi, cenazeye akın etti. Caminin hıncahınç dolması üzerine tabut dışarıya taşındı. Merhum Yakup Aktaş'ın ağabeyi İsmail ve kardeşleri Ömer, Yusuf ve oğlu Mesut Can Ateş, taziyeleri kabul etti.

 

   Cenaze namazını İl Müftüsü Mahmut Gündüz kıldırdı. "Bu kadar kalabalık onun nasıl bir insan olduğunu gösteriyor. Ama bunu sormam gerek" diyerek Aktaş için helallik isteyen Müftü Gündüz'e cemaatin cevabı, yaşlı gözler ve titrek bir sesle "Helal olsun" oldu. 

   Törenin ardından herkes tabutu taşımak için birbirleriyle yarıştı. Başkan Aktaş'ın naaşı, trafik kazalarında hayatını kaybeden oğlu Hakan ve yeğeni Rüstem'in Hamitler Mezarlığı'ndaki kabri yanına defnedildi.



Etiketler : Yakup, Aktaş, Toprağa, Verildi,


Bu Haber Toplam 14663 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: