Ana Sayfa » Dernekler
Yağlıderederneği otçu göçü yaptı
04 Haziran 2015 Perşembe 21:26
Yağlıdere derneği her yıl yaptığı otcu göçünü bu yıl birkez daha büyük çoşkuyla gerçekleştirdi. gurbet eldeYağlıdereli hemşeri lerimiz Giresunlular adına otçu göçünün öncüsü olduğunu birkez daha göst

  Yağlıdereliler Derneği ile bütün köy dernekleri  tarafından İstanbul Tuzla ilçesinde bulunan Ak Fırat Piknik alanında  düzenlenen Otçu göçü Bahar Şenlikleri şölen havasında geçti.

 

Yağlıdereliler Derneği Başkanı Özer Kahveci şenlikte yaptığı konuşmada, Şenliklerin, Türkmen Çepni boyunun Orta Asya’dan getirdiği ve yüzyıllarca Giresun yaylalarında kutladıkları bir gelenek olduğunu ifade ederek, "Atalarımızdan miras kalan bir geleneği en iyi şekilde yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

 

İstanbul Tuzlada bulunan Ak Fırat piknik alanında bu anlamlı şenliğimizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Kahveci: Bizler bu organizasyonu sadece yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla gerçekleştirmedik. Bütün dernek başkanlarımızla ortaklaşa birlik içerisinde olarak bu organizasyonu düzenledik. Bizlere her konuda büyük destek veren Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcıya bütün Yağlıdereliler adına teşekkürlerimi iletiyorum. Tabi bunun yanında Hüseyin Kocayı da unutmuyoruz. Bizlere çok büyük destek verdiler. Bizlere bu organizasyonun düzenlenmesinde katkıları olan başta ilçemize bağlı dernek başkanlarına, emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum. Yağlıdere bir kez daha farkını ortaya koymuştur’ ’diye konuştu. Konuşmanın ardından  derneğe katkıları bulunanlara plaket verildi.

 

Otçu göçü şenliği yöresel sanatçıların konserleri ile sona erdi.

 

 Haber:Fatih Özdemir

Güncelleyen: Aydın Kömürcü



Etiketler : Yağlıderederneği, otçu, göçü, yaptı,


Bu Haber Toplam 7460 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: