Ana Sayfa » Dernekler
VİLAYETİ ÇEPNİLER EYÜPSULTANDA BİR ARAYA GELDİLER
21 Ocak 2020 Salı 21:12


 VİLAYETİ ÇEPNİLER EYÜPSULTANDA BİR ARAYA GELDİLER
  

Giresun Çepni Derneği 1 Olağan kongresini dernek merkezinin bulunduğu Eyüpsutan  Kültür merkezinde gerçekleşti tek liste halinde gidilen kongreye Kurucu başkan  salt çoğunluğun desteğiyle Giresun Çepni Derneği Başkanı oldu .

Büyük bir Kalabalık topluğu katılım yaparken Başkan Serkan Cihan katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmaya Çepnilerin Tarihi ve Derneğin çalışma ve hedefleriyle ilgili verdi

Orta Asyalı kavimlerin yurt tutmaya çalıştığı Giresun; bir Oğuz boyu olan Çepniler tarafından da iskân edilmiştir. Asırlar boyunca bu şehirde bulunan ve şehre kendi karakterini ruh diye üfleyen bu Türk topluluğu Çepnilerdir , Giresun’un soylu evlatlarının asil ecdatlarıdır.Bu şehrin evlatları; düşman görünce taarruz etmek için üzerine koşan kahramanların mirasçısıdır.

Tarih boyunca Giresun Türk milletinden, milletimiz de Giresun’dan vazgeçmemiştir.

Bu şehir, yalnızca dün değil; bugün de, yarın da aslan yatağı, yiğit diyarı, Türk’ün vatanı olmaya devam edecektir.

Türk milletinin ve Türk milliyetçilerinin Giresun’u; bağımsız Türkiye Cumhuriyeti inşa edilirken, bu harca kanını, alın terini, gözyaşını katan bir şehirdir. Çünkü bizim Giresun’umuz; muhteşem bir tarihin, muhteşem bir coğrafyayla buluştuğu yerdir.

Giresun Çepni Derneğimiz yerel , ulusal ve uluslararası faaliyetler yapmak amacıyla kurulmuştur.

Türk İslam Ülküsüne bağlı , kırmızı çizgileri vatan millet bayrak ve Kuran olan 7 kurucu üyelerimiz ve 36 kişilik yeni yönetimimiz ile hizmetlerimize devam edeceğiz.

Bugüne kadar sadece 6 aylık süre içerisinde hem yurt içinde hem yurt dışında ciddi organizasyonlar yapan derneğimiz 2020 yılı içerisinde Giresun Bursa ve İstanbulda açacağı temsilciliklerle bize inananlarla hedefe yürümeye devam edeceğiz.

Gururla ifade etmek isterim ki ; Karadeniz’i Türk-İslâm yurdu haline getiren Çepni Türkleri Giresunluların atasıdır.

Karadeniz’i Türkleştiren Çepniler, Oğuz Türklerinin 24 boyundan biridir.

5 haziran 1919 da Pontuscu Rumların Giresun’daki Rum mektebine astıkları Pontus bayrağını Osman ağa indirmiş , yerine Türk bayrağını asmıştır. Osman ağa Rum çetelerine karşı başarılı bir mücadele verip amaçlarına ulaşmalarını engellemiştir. Rum çeteleri Topal Osman ve uşaklarını hesaba katmamanın bedelini ağır ödemişlerdir. Bu vesileyle Osman Ağa ve silah arkadaşlarını rahmetle anmış olalım, mekanları Cennet olsun.

"Çepni" kelimesi düşmanla savaşan anlamında kullanılmıştır. Çepni boyunun özelliği "nerde düşman görse orda savaşır" olarak anlatılmaktadır.

Giresun ili ve yöresi Vilayet-i Çepni olarak tarihte anılmaktadır.
Giresun Çepni Derneğimiz 3 yıllık görev süresi boyunca İstanbul’un en kalabalık üye sayısına ulaşarak bir sonraki kongresini İstanbul’un en büyük salonlarına taşımayı hedeflemektedir.

Yeni yönetim kurulumuzun görev dağılımları en kısa zamanda yapılacak ve 2020 yılı içerisinde İstanbul’da 8 Bursa’da 1 Giresunda 5 ilçede ve yurt dışında 3 Ülkede şubelerimiz kurulacaktır .diye diye konuştu.

 Programa Eyüpsultan belediyesi meclis üyesi Bayram Demir. Bizlerde genel kurula Giresun federasyonu olarak genel başkanımız Muhterem Memiş başkan yardımcımız Ali Alim .yönetim üyemiz Avni Aydın . Akparti Eyupsultan Ilce başkan yardımcısı Abdullah Akgün. Akparti Üsküdar ilçe başkan yardımcısı Rahman Karahan .Mhp Bursa il başkan yardımcısı Cemal Ersoy ve Gökhan Altun. Çepni federasyonu olarakta genel başkanı Harun Özdemir. Metin Demirbaş Reşat Kurucu Kürşat Mican. .Giresun medya platformundan Başkan İbrahım Balcıoğlu Ethem Bakar Şaban Kutlu Abdullah öner Meral Remzi Mamaşoglu Bursa Giresunlular dernek başkanı Üzeyir Akdaş. Istanbul Bayrampaşa Giresunlular dernek başkanı Tülay Tahmaz Harşıt federasyonu başkanı Temel Bilecen Görele federasyonu başkanı Muhittin Çelik . Büyük Ormanlı derneği genel başkanı Soner İbic.Tirebolu federasyonu başkanı Necdet Demirel. iş adamı Salim Ethem Mican iş adamı Erol Cihan. Eyüpsultan belediyesi Zabıta amiri Murat Aksoy iş adamı Mustafa Demir .Yeşilpınar mahalle muhtarı Sinan Demir. GÖR,-FED Yönetim kurulu üyeleri Mehmet Aslanbaş. Erol Karadeniz. Gençağa Sıbıç.Eyüpsultan Giresunlar derneğinden Cafer Yılmaz.Dogankent dernek başkanı Turan Kabadayı. Doğankent Doymuş köyü derneği başkanı Zeki Şahin Yağlıdere Tekke köyü derneği başkan yardımcısı Salim Önal Üveç Ağa . Dostlarımız Mevlüt Öztürk Hasan Alim Muammer Kurt Hasan Üste Mustafa özdemır Kaan Öner . Doğankent Çatalağaç köyü dernek başkanı Hamdi Pirdal Giresun belediyesi personellerinden Şenol Özdemir. Genç Cotanaklardan Recep Ulu ve genç çotanaklar ekibi Giresundan geldiler. Bizlerde Gazete olarak Çepni kültürü dernek başkanı Serkan Cihan  tebrik eder ve  ekibine başarılar dileriz. programda Yöremiz sanatçısı Özkan Karadeniz katılımcılara müthiş bir müzik ziyafeti verirken Bursadan Giresun dan ve ülkemizin çeşitli yerinden  Çepniler katılım sağladılar.

HABER: AYDIN KÖMÜRCÜ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 9575 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: