Ana Sayfa » İlçeler
Veterinerlik Bölümüne Eğitim Gezisi
28 Nisan 2018 Cumartesi 00:35


 

Veterinerlik Bölümüne Eğitim Gezisi

Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu (MYO) Veterinerlik Bölümü, Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı koordinasyonunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne eğitim gezisi düzenledi.

Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Murat Yüksel rehberliğinde yapılan gezide, Cumhuriyet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Kangal çiftliği, Sivasspor Binicilik ve Atlı Cirit Kulübü tesisleri ve Sivas Anka Tarım Hayvancılık İşletmelerinde incelemeler yapıldı.

Veterinerlik Bölüm Başkanı  Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı hayvan hastanesi kliniklerini, uygulamaları, operasyon salonlarını ve laboratuvarları görmenin yansıra  yapılan bilimsel çalışmalar hakkında alınan bilgilerin önemini vurgulayarak “Veterinerlik bölümü için en can alıcı noktanın yapılanları yerinde görme ve uygulama fırsatı olduğunu” söyledi.

Kangal köpeği bakım ve  beslemesini de yerinde görerek tecrübe edinen öğrenciler daha sonra Sivasspor Binicilik ve Atlı Cirit Kulübü Tesislerinde atlar hakkında bilgilendirildi. Ata binen öğrenciler  cirit sporcusu Doç. Dr. Murat yükselin katılımıyla kulübün cirit antrenmanı izledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile yapılmış Sivas Anka Tarım Hayvancılık İşletmeleri’ nde Doç. Dr. Murat Yüksel Vet. Hek. İbrahim Muslu ve çiftlik müdürü Yasin Kaplan tarafından uygulamalı eğitim verildi.

Kadir Bekiroğlu / Alucrahaber.com

 

 

 

 

 

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5567 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: