Ana Sayfa » Güncel
Vatan Kardenizli komutanlara emanet
11 Ağustos 2015 Salı 22:16


 

6 Ağustos 2015 Perşembe günü açıklanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarında Karadeniz kökenli komutanlar dikkat çekti.

Türkiye’nin terörle mücadelede kritik bir sürece girdiği bu dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinde en üst düzey 4 makama Karadenizli komutan atandı.

 

Terörün belinin kırılmasının beklendiği bu süreçte Karadenizli komutanların, komuta kademesinin en üstüne gelmesi; tüm Türkiye’de olduğu gibi, Karadeniz Bölgesi’nde de memnuniyetle karşılandı.

 

Ege Ordu Komutanlığı’na Giresunlu Orgeneral Abdullah Recep atandı. Ayrıca Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Trabzonlu Orgeneral Zeki Salih Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Zonguldaklı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Gümüşhaneli Orgeneral Akın Öztürk atandı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en üst kademesi olan Genelkurmay Başkanlığı’na ise Kayserili Orgeneral Hulusi Akar’ın atanması da ayrıca memnuniyet yarattı.

 

Giresun Kerasus Haber olarak, bu vesile ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en üst kademesindeki Orgeneral ve Oramiraller başta olmak üzere, en alt kademedeki er rütbesindeki tüm askeri personeline kadar tüm Mehmetçiklerimize, terör belasının belinin kırılmaya başlandığı bu günlerde zaferler diliyor; Allah’tan hepsine can güvenliği temenni ediyoruz…

 

YAŞ KARARLARI 2015

 

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan YAŞ 2015 açıklamasına göre alınan kararlar şöyle:

 

- Yüksek Askerî Şûra Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumları görüşülerek karara bağlanmıştır.

 

- 30 Ağustos 2015 tarihinden geçerli olmak üzere; 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 50 albay ise general ve amiralliğe yükseltilmiş; 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatılmıştır.

 

Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 33 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos - 2015 tarihinden itibaren, 1 general ise yaş haddini doldurduğu için 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren emekli olacaklardır.

 

- Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

 

- Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos - 01 Eylül 2015 tarihlerinden itibaren aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakâr ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz.

 not: Her ne kadar öz geçmişinde Zonguldak yazsada rahmetli babasının kendi gibi subay olmasından dolayı doğum yeri bu şekilde gözüküyor sayın Deniz kuvevetleri komutanı Bülent Bostanoğlu aslen Gümüşhanelidir. yeni komutanlarımıza başarılar diler. sayın Bostanoğlunun merhum babası Emekli deniz Alb Ali Bostanoğlu Amcamıza bir kez daha yüce mevladan rahmetler dilerim.

 

 

Haber: Fatma BULDUK UĞURLU – www.kerasushaber.net



Etiketler : vatangiresun.com/vatangiresungazetesi/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Hasan, Civak/,


Bu Haber Toplam 6066 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: