Ana Sayfa » Güncel
Vatan Giresun Gazetesi, Taksim Yürüyüşü ve Feshane
10 Haziran 2013 Pazartesi 10:10
Vatan Giresun Gazetesi, Feshane ve Taksim Yürüyüşü.

VATAN GİRESUN GAZETESİ Mayıs sayısı çıktı.
 
Nuri YILMAZ'ın Vatan Giresun Gazetesi'nin son sayısındaki yazısı.
 
Hem övgü, hemde eleştiri var.
 
 
VATAN GİRESUN GAZETESİ,
 
TAKSİM YÜRÜYÜŞÜ VE
 
FESHANE GİRESUN GÜNLERİ
 
İlk sayısı birazda aceleyle Feshane Giresun Günleri'ne denk gelen Vatan Giresun Gazetesi, Feshane'de olağanüstü bir gayretle kendi işini en güzel şekilde yapmaya çalıştı. İlk sayımızda göze çarpan bazı ufak hataları telafi etmek etmek ve Feshane'ye katılamayan kitlelerede ulaşmak için ikinci baskıyıda yapmak zorunda kaldık ve dağıtım organizasyonunuda en güzel şekliyle yerine getirdik. İkinci baskımızın dağıtımında bizlere yardımcı olan ve Giresun dışında da daha geniş halk kitlelerine ulaşmamızı sağlayan Serkan Cihan ve Mehmet Hayta'ya teşekkür ederiz.
 
TANITIM VE REKLAM
 
Diğer yandan Giresun'u ve hemşehrilerimizi daha iyi tanıtmak ve bize güvenerek reklam verenleri geniş kitlelere ulaştırmak için öncelikle kendi reklamımızı yapmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Bu düşünceden hareketle ilk iş olarak Aydın Kömürcü kardeşimizi Giresun'a ve Gemlik'e gönderdik. Bir hafta boyunca Giresun'da bazı çalışmalar yaptı, Gemlik'te de bazı ziyaretlerde bulundu. Önümüzdeki dönemde bu tip çalışmaları Giresunluların bulunduğu Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Antalya, Samsun, Çanakkale, Ordu, Trabzon gibi illerimizde de yapacağız. Yurt dışında da bu tip çalışmalarımız olacak.
 
TAKSİM YÜRÜYÜŞÜ
 
3 yıl önce bir Giresun aşığı Av. Murat Toker'in Bursa'dan hazırlayıp gönderdiği Feshane Giresun Günleri tanıtım broşürlerini Taksim ve İstiklal caddesinde Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve Aydın Kömürcü ile beraber dağıtırken inanın Turistlere ve halkımıza broşürleri bir mahcubiyet duygusu ile uzatıyorduk. Hatta Hasan Turan'ın bu broşürleri kendi eliyle dağıtması bende çok daha büyük bir mahcubiyet yaratmıştı. Belkide Av. Murat Toker'in emeklerine saygı gösterme adına Hasan Turan ve biz bu el ilanlarını dağıtma gayretini göstermiştik.
 
Kolay değil 150 bin tane broşür dağıtmak başlı başına bir külfetti. Hatta Taksim Metrosunun çıkış kapısında bizi kameradan izleyen güvenlik amiri müdahale için geldiğinde Piraziz'li çıktı. Fakat Piraziz'li Federasyon Başkanımız Hasan Turan'ı tanımadı. Dün neredeydik bugün neredeyiz. Hala birbirimizi tanımak adına gayret gösterip çaba sarfetmiyorsak bunun suçlusu Hasan Turan'lar değil, Hasan Turan'ların yaptığı faliyetlere kayıtsız kalanlardır.
 
Buradan gelmek istediğim nokta, 3 yıl önce yaşadığımız bu mahcubiyeti geçen 2 yıl süresinde kıvrak zekası ve muhteşem bir organizasyon kabiliyeti sayesinde büyük bir harekete dönüştüren ve İstiklal caddesi ile Taksim'de başımız dik bir şekilde yürümemizi sağlayan, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan'ı ben kendi adıma alnından öpüyorum. Zira o bizim hayallerimizi gerçekleştirme gayreti içinde.
 
Bu sebeple Taksim yürüyüşü İstanbul'da artık bizim için olmazsa olmazdır ve her geçen yıl sayımız çok daha artmalıdır. Hala olayın ciddiyetini anlayamayan, bu büyük kutlu yürüyüşü uzaktan seyreden ve haberleri olmayan hemşehrilerimiz var ise artık bu muhteşem kutlu yürüyüşün üçüncüsüne katılmak için şimdiden kendilerini hazırlasınlar.
 
Bu hareket ve büyük yürüyüş hiç bir siyasi kimliğe, hiç bir kişiye ve hiç bir kuruma destek yürüyüşü değildir. Bu hareket VATAN MİLLET SEVDALISI Giresunluların ayağa kalkma hareketidir. Topal Osmanağa ile 42 ve 47. gönüllü alaylar (Giresun Uşakları) hangi şartlarda ve ne zorluklara katlanarakİSTİKLÂL için yılmadan, eğilmeden ve dökülmeden yürüdüler.
 
Şimdi onların bize emanet ettiği tertemiz İSTİKLÂL caddesinde elimizi kolumuzu sallayarak yürümekten aciz olmak veya bu yürüyüşe katılmamak Giresunlulara hiç mi hiç yakışmaz. Şimdiden seneye yapılacak olan bu büyük kutlu yürüyüşe katılacak olanlara selam olsun. 
 
FESHANE GİRESUN GÜNLERİ
 
Kime sorsanız Feshane Giresun Günleri nasıl diye, herkesten aynı cevabı duyarsınız çok muhteşem ve çok güzel. Peki bu güzellik neden kaynaklanıyor, Giresunluların ve arkadaşlarının vede halkımızın yoğun bir ilgi göstermesinden kaynaklanıyor.
 
Yani orada halk var, Giresunlular var, bir hasret, bir özlem ve bir vatan sevdası var. Halkın olmadığı yerde hiç bir güzellikten bahsedemezsiniz. O zaman bu halka karşı büyük bir sorumluluğumuz var, onların rahat rahat ve doya doya Giresun'u yaşamalarına daha güzel bir ortam hazırlamakla yükümlüyüz.
 
Federasyon Başkanımız Sn. Hasan Turan organizasyon işini en güzel şekilde yapıyor. Ya diğerlerimiz, yakasında görevli kartı olan uçmuş gidiyor, Feshane'ye gelen yüzbinler onları fazla ilgilendirmiyor. Varsa yoksa bir protokol ağırlama yarışı içindeler. Ya bir protokole şirin görünme yarışı, ya kameralara poz verme, yada hemşehrilerine hava atma yarışı içinde olanlar var.
 
Halbuki halkın olmadığı yerde protokolün vede bizlerin ne kıymeti varki ? O zaman Feshane'ye gelenlerin hepimiz hizmetkarı olacağız. Giriş çıkış kapılarında yaşananlar ne islama, ne kitaba ve nede insanlığa yakışmayan görüntüler. Kısacası bu zulmü Giresunlular ve diğer misafirlerimiz haketmiyorlar. Bu konuda yazılacak olan çok şey var ama şimdilik burada kesiyorum. Çözüm önerilerimizi Federasyon Başkanımız Hasan Turan'a aktaracağız.
 
Tüm hemşehrilerimize ve VATAN GİRESUN okurlarına en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Daha güzel günlerde görüşmek üzere ALLAH'a emanet olunuz.
 


Kaynak: nuri yılmaz
Referans: www.abdurrahmanada.comEtiketler : Vatan, Giresun, Gazetesi,, Taksim, Yürüyüşü, ve, Feshane, ,


Bu Haber Toplam 15279 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: