Ana Sayfa » Duyurular
Vali Dursun Ali Şahin'in İlk Haftası
05 Nisan 2011 Salı 08:17
Vali, Dursun Ali Şahin 28 Mart 2011 Pazartesi günü Giresun'da göreve başladı. Birinci gün ilk ziyaretçileri Giresunlu basın mensupları oldu.

   Devlet aleyhine yazı yazılmasına karşı olduğunu söyledi..Köşe yazılarına değer verdiğini, gerektiğinde ilgili yerlere talimat verebileceğini belirtti. Basın ile iki göz arasındaki mesafe kadar yakın olduğunu belirtmesi, ayrı bir özelliğini ortaya çıkardı. Belli ki, basın ile el ele çalışmayı çok seviyor.

      Başkalarını bilmem  ama ben; Basın verdiği değerden, habere konu olacak bir çok çalışmalara ve hizmetlere Vali Şahin döneminde Giresun’un kavuşulacağını, yarım kalan hizmetlerin ve tesislerin en kısa zamanda bitirileceği algıladım. Devam edelim!

     İkinci gün ziyaretine Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Bu ziyaretin ardından İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy ve İl Emniyet Müdürü Cemal Levent ile Kaymakamlar da Vali Şahin’i ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

     Üçüncü gün sokağa çıktı.Güne İl Özel İdaresini denetimle başladı.İl Encümen toplantısına katıldı. Aynı gün, Gençlik ve Kültür Merkezi için yer araştırması yaptı..Orman Bölge Müdürlüğü ve SEKA arazilerini gezdi. İhale sürecini başlatması için İl Spor Müdürü Soner Maden’e talimat verdi. Makamına geçen Şahin’i, AK Parti İl Yönetimi, Baş Savcı ve Ağır Ceza Reisi, Giresun Baro yönetimi ziyaret etti.

     Dördüncü gün; İlk ziyaretçileri ‘Fındık Tanıtım Gurubu’ oldu. Daha sonra, Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’ni kabul etti. Bayındırlık ve İl İskan Müdürlüğüne talimat vererek, barınağın tel ile çevrilmesini istedi. Daha sonra Jandarma Bölge Komutanlığı’na giderek Şeref Defterini imzaladı.Günün son saatlerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısına katılarak, devlete uzanan ellerin  boş çevrilmemesini istedi..

     Beşinci gün Vali Şahin’e ziyaretçi akını durmadı.Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu ve Organize Sanayi Bölge Müdürü Şahin Öveç’i makamında kabul ederek, Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi aldı. Giresun MHP Heyetini, Giresun AK Parti Merkez İlçe Başkanı ve Meclis üyelerini, Faal Muhtarlar Derneği üyesi Muhtarları kabul etti.

   Giresun köylerinin de şehirdeki imkanlara  kavuşacağı sözünü verdi. Kendisini ziyaret edenler gün boyu devam etti.

      Altıncı gün; Umre uğurlama törenine Milletvekili Ali Temur, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, İl Emniyet Müdürü Cemal Levent, İl Müftüsü Necati Akkuş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu çok sayıda din görevlisi ile katılan Vali Durdun Ali Şahin, daha sonra Sağlık Eski Bakanı ve Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş,  Giresun Milletvekilleri Hacı Hasan Sönmez, Ali Temur, Eşref Karaibrahim ve Murat Özkan, Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder,  Belediye Başkanı Kerim Aksu,Vali Yardımcıları Osman Demir, Ahmet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, bazı daire müdürleri, siyasi partilerin İl ve İlçe Başkanları, Osman Ağa ailesi, İstanbul’da bulunan Giresun Dernekleri Konfederasyonu yöneticileri, Samsun ve Bursa Giresunlular Derneği yöneticileri, İlimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş ile Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı, 47. Giresun Gönüllü Alay Komutanı Milis Kahraman Yarbay Osman Ağa’nın ölümünün 88. Yılı ve Giresun Milli Mücadele Şehitlerini Anma Törenine katıldı.Kaledeki Anıt Mezar’a çıktı…

   Tören sonu Giren Kalesi’nde incelemelerde bulunarak İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz ile Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel’den Kale ile ilgili bilgiler alan Vali Şahin, yapılan restorasyonu olumlu buldu ve mevcut proje doğrultusunda çalışmalara hız verilerek devam edileceğini, Kale’ye teleferik kurulması için de gerekli çalışmaların başlatılacağını söyledi.Kaledeki Sehitlik ve Mezarlıkta da incelemelerde bulunan Vali Şahin, buraların da proje kapsamında Giresun’a yakışır şekilde düzenlenmesi talimatını verdi. Vali Şahin, Giresun’u her alanda olduğu gibi turizmde de hak ettiği yere getirmeyi hedeflediklerini söyledi.Giresun yaylalarının ülkemizde ve Ortadoğu’da tanıtımının sağlanacağını, yaylalarımıza çeki düzen verip, aslına uygun duruma getirerek, kısım kısım turizme kazandırılacağını açıkladı.Giresun’a ivme kazandıracak havaalanı ve limanın işletilmesi gibi konular üzerinde de hassasiyetle duracağını belirten Vali Şahin, Giresun için son derece önemli olan katı atık depolama alanları meselesini çözüme kavuşturacağını, katı atık tesisiyle ilgili Bakanlık onayının çıkmasının ardından ihalesinin en kısa zamanda yapılacağını ve bu sorununun halledileceğini ifade etti.

   Yoğun bir Cumartesi günü geçiren Vali Şahin, Sıtkı Ada başkanlığındaki Giresun Dernekler Federasyonu heyetini konakta kabul ederek, gurbettekilerle çeşitli konularda bilgi alış verişinde bulundu. Akşamüzeri ise son ziyaretçiler AK Parti Milletvekilleri Hacı Hasan Sönmez, Ali Temur, Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, İl Başkanı Av. Sabri Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu ve il yönetiminden oluşan heyet oldu.. Ardından Batlama yolunda inceleme yapan Vali Şahin, Lapa köyüne giderek eniştesi vefat eden Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi Yunus Kara’ya taziyede bulundu.

      Yedinci gün; Günün incelemelerine Piraziz’den başlayan Vali Şahin, Kaymakam Ali Hamza Pehlivan’dan ilçe hakkında bilgiler aldı. Ardından Ordu-Giresun Havaalanı bölgesine giden Vali Şahin incelemelerde bulundu. Öğle sonrası Giresun Organize Sanayi Bölgesine geçen Vali Şahin, bölgenin her alanını gezerek OSB Müdürü Şahin Öveç’ten bilgi aldı. Karşılaştığı yatırımcılarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vali Şahin ayrıca, Aksu Deresi ağzında çöp dökülen alanda da incelemelerde bulundu. Akşam üzeride Karadeniz TV’de Giresun’un ekonomik, sosyal ve kültürel özelliklerini tanıtan “Ses ve Anadolu” programına telefonla katılarak ilimizle ilgili bilgiler verdi. 

       İlk Haftanın sonucuna gelince; Vali, Sn.Dursun Ali Şahin çok enerjik ve iddialı olacağa benzer bir yapı ile yoğun bir hafta ardından Giresun adına umut verici sözleri ve talimatları oldu..Nedir bunlar?

1-     Giresun Gençlik ve Kültür Merkezi’ni ihale sürecini başlatması….

2-     Sokak Hayvan barınaklarının tel ile çevrilmesine talimat vermesi..

3-     Giresun köylerinin de şehirdeki imkanlara  kavuşacağı sözü..

4-     Giresun Kalesi’ne teleferik başlatma sözü..

5-     Giresun Kalesi’ndeki Şehitliğin modern hale getirilmesi..

6-     Giresun yaylalarının yurdumuza ve Ortadoğu’ya tanıtım çalışmaları…

7-     Giresun’u turizmde hak ettiği yere getirme gayretleri..

8-     Giresun Havaalanı isteği…

9-     Giresun Limanı’na gereken önemin verilmesi…

10- Katı atık depolama tesisi..Aksu Deresi ağzındaki çöpü yerinde görmesi.

11- Giresun Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili duyarlılığı..

12- Giresun’un bitmeyen su sorunu ve ilçeler arası yol sorunlarına olan yapıcı beyanları..Valimiz Şahin’in artıları oldu..Kendilerine başarılar diliyorum….

      Bu açıklamalar Giresunluları bayağı heyecanlandırdı.. Vali Şahin’in ilk hafta üzerinde durduğu hizmetlerin bile hayata geçmesi, Giresunlular için bir Valinin kendi döneminde ilimize kazandıracağı hizmetler açısından yeter de artar bile….Giresunlular, tek bir eser bırakmadan gelip-giden valiler ile Giresun’a kazandırdığı tek eseri ile unutulmazlar arasına  giren hatta milletvekilliğine soyunan valiler gördü…..

      Liman, havaalanı, yaylalar, çöp sorunu, teleferik, şehitlik, su, yol köylerin şehir imkanına kavuşması ne kadar kolay olduğunu görmek ve o günleri yaşamak dileğiyle.



Etiketler : Vali, Dursun, Ali, Şahin'in, İlk, Haftası, ,


Bu Haber Toplam 7200 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: