Ana Sayfa » Güncel
Usta Şair Hollanda Galibiyetine Şiir Yazdı
26 Mart 2021 Cuma 23:57


Milli takımın Avrupa Şampiyonu Hollanda’yı 4-2 yenmesi Giresunlu Şair Süleyman Usta’yı coşturdu. Şair Süleyman Usta “Hollanda portakalı / Ne kadar tatlı geldi / Dörtledi milli takım /Herkes kendine geldi” dedi.

Yazdığı şiirleri ulusal ve bölgesel gazetelerde yayınlanan hemşerimiz Şair Süleyman Usta’ya yüreğine sağlık kalemine kuvvet diyerek yazdığı şiirin tamamını yayınlıyoruz.

Süleyman Usta Kimdir?

1963 yılı, Espiye ilçesi Çepniköy doğumlu olan Süleyman Usta, ilkokulu köyde, ortaokul ve liseyi Giresun’un Espiye ilçesinde okudu. 1979-80 yılı Espiye Lisesi mezunu olan Usta evli ve 3 çocuk babasıdır. Süleyman Usta’nın ilkokuldan beri şiire merakı vardır. 1983-85 yılları arasında askerlik görevi yaptı. İstanbul'da özel sektörde çalışıp emekli oldu. Emekli olduktan sonra Unutamam ve Kuşluk Vakti adlı iki şiir kitabı yazdı. Şiirleri, ulusal gazetelerde yayımlandı ve halen daha yayımlanmakta. Çanakkale Destanı adlı şiiriyle yarışmaya katılıp ödül aldı. Çeşitli TV kanallarında şiirler okudu. Süleyman usta lisede okuduğu yıllarda Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili destan yazıp, şehir ve köyleri gezip yayla obalarında destan okuyup, sattı.

 

 Milli Futbol Takımı

Milli ruh milli heyecan

Olmalıdır her zaman

Coşkumuz zirve yapar

Goller geldiği zaman.

 

Milli futbol takımı

Attıkça gollerini

Biz sevinçten uçarız

Kutlarız her birini.

 

Hollanda portakalı

Ne kadar tatlı geldi

Dörtledi milli takım

Herkes kendine geldi.

 

Ayyıldızlı bayrağım

Hep yüksekte olmalı

Rakibin fileleri

Gollerimizle dolmalı

 

Topu hızlı koşturun

Rakibi uyuşturun.

Silin hepsini sahadan

Türk Milletini coşturun

 

Usta Süleyman sizi

Yürekten alkışlıyor

Kurbanım ayyıldıza

Parlıyor ışıldıyor.

 

Şair Süleyman Usta  



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 3167 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: