Ana Sayfa » Güncel
ÜLKÜCÜLER, GİRESUN TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDILAR
28 Kasım 2017 Salı 20:25



 

 

ÜLKÜCÜLER, GİRESUN TARİHİNDE BİR İLKİ BAŞARDILAR

 

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Sebahattin Gündüz Giresunlu ülkücülerin, "Doğumunun 100. yılında Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Çalıştayı ve Kurultayı" kapsamında Alparslan Türkeş'in kabrini ve Anıtkabir'i ziyaret ettiklerini bildirdi.

Kurultayda emniyet sayılarına göre toplam 295 bin genç katılımın sağladığını belirten Ülkü Ocakları İl Başkanı Sebahattin Gündüz, Genel Başkan Olcay Kılavuz’un öncülüğünde Başbuğ Alparslan Türkeş'in kabrinden Anıtkabir'e yürüdüklerini bildirdi. Giresun Ülkü Ocakları olarak 500 kişinin katılım sağladığı kurultayın dünya tarihine geçtiğini ifade eden Gündüz, “Genel Başkanımız Kılavuz’un emrinde ilerleyen uzun yolu başarıyla bu sınavı atlatan Giresun İl ve İlçe Ocak teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Gündüz, “Giresun'da bir gençlik kolları tarihte bir ilki gerçekleştirerek Giresun'dan Ankara'ya 500 kişi 10 otobüs ile gidildi. Teşkilat düzeni alarak hiçbir sıkıntı yaşanmadan gidilen ve geri gelen 500 kişi Giresun tarihine geçtiler. Kurultayda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasında İşte Ülkü Ocakları işte Gençlik burada heyecan burada irade burada” ifadelerine yer verdi.

Kurultay Salonu’na MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’e ait sözlerin yer aldığı pankartlar asıldı. Pankartlarda “Türk Devletinin yenilmez, zinde hayat gücü ve Türk milletinin teminatı ve istikbali gençliktir”, “Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur, ruhsuz beden ceset olur”, “Ülkü Ocakları yaşatılmalı çünkü Ülkü Ocakları hepimizin yetiştiği kutsal bir ocaktır” sözleri dikkat çekti.



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5788 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: