Ana Sayfa » GİRESUN
TÜRSAP Asya Bölğe başkanı Ali Bilir oldu
07 Ekim 2016 Cuma 12:01


  

TÜRSAB Asya BYK’nin Yeni Başkanı Ali Bilir Oldu

 

Türkiye Seyahat Acenteler Birliği’nin (TÜRSAB) bugün yapılan Asya BYK seçimde Bilir Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilir seçildi.

Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) geçtiğimiz yıl yapılan başkanlık seçimlerinin ardından bölge yürütme kurulu seçimleri Kadıköy Kozyatağındaki Byotell Hotel’de yapıldı.  Gün boyu oy kullanan acente sahipleri seçmenine sahip çıkarak sandığa gidip oy kullandı.

TÜRSAB'IN 37 bölge arasıdan en büyük bölgesi olanAsya Bölge Yürütme Kurulu Seçimi iki aday yarıştı.

 

Bilir Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilir, turuncu liste ile sandık başına giderken, Darni Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Selim Okur ise sarı liste ile sandığa gitti.

ASYA BYK’nın yapılan seçiminde acente sahipleri sabah 10.00’dan itibaren oy kullanmaya başladı.  Oy kullanma işlemi saat 17.00'de bitti. Yaklaşık 700 üyeye sahip olan İstanbul Asya Bölgesi seçimlerinde, Ali Bilir Kullanılan oyların %55'ini alarak ASYA BYK'nin yeni yönetim kurulu başkanı oldu.

Oy verme işleminde önce konuşan Ali Bilir: ‘Ben bu camianın bir neferiyim. Bu yüzden bu yola çıktım. Kıymetli meslektaşlarım, önemli olan kurumlar arası ilişkilerdir. İşte biz bunları sağlayacağız. TÜRSAB Asya BYK çatısı altında , bu güne kadar, hizmet eden, emek veren, bir şeyler yapmak için gayret gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben bu yola şu saat itibariyle hizmet bayrağını teslim alıp, zamanı geldiğinde teslim etmek için çıktım. dedi.

 

Ali Bilir, "Bizim en önemli görevlerimizin başında TÜRSAB kimliğine sahip çıkmak ve güçlü olmasına katkı sunmak olacaktır. Bunun haricindekiler teferruattır. Fakat teferruatlarda önemlidir. Ve bizim en önemli başka bir görevimiz de daima sizlerin yanında olmaktır. Sayın divan, kıymetli meslektaşlarım, büyüklerim sevgili dostlarım. Hepinize saygı sevgi ve derin hürmetlerimi sunuyorum. Yeni yönetim kurulumuzun ve başkanlığımın camiamız için, TÜRSAB için hayırlı olmasını diliyorum.

Bugün Sayın Genel Başkanımız, medeni bir seçim olmasından bahsetmişti. Benimde hemen aklıma şu geldi. Bugün 4 Ekim 1926 Medeni Kanununun kabul edildiği gün. Her işin başı medeniyettir. Bunu hepimiz biliyoruz. Bizim için zaten aksi bir şey olması düşünülemez. Böyle bir şey zaten mümkün değil.

"Bundan 2,5 yıl önce yine bu salonda bir seçim olmuştu. Selim Okur, Başkanımız, benim listesinde bulunduğum arkadaşın listesine karşılık 1 oy farkla seçimi almıştı. Biz kendisini o gün tebrik ettik ve mesleğimiz için, camiamız için emirlerinde olduğumuzu beyan ettik. Ve o gündür bugündür de emirlerindeydik. Bugün sonuç ne olursa olsun meslektaşlarımızın, bu camianın kalkınması yine emirlerinde olmaya devam edeceğiz". dedi.

Ali Bilir; "Ben bu seçim çalışmasını yaparken, birçoğunuzla görüştüm. Ziyaretlere geldim, telefonlarla görüştüm. Görüşmediklerim oldu. Bu süreç içerisinde birbirinden kıymetli sizlerle tanıştım. Ve bu benim için çok önemli bir kazanç oldu' şeklinde ifade etti.

Başkan seçilmesi ile yapacakları hakkında bilgi veren Ali Bilir: "Bir şey söylemek istiyorum. Hiçbir yapılan faaliyet yok sayılamaz. Çünkü hepiniz biliyorsunuz ki marifet iltifata tabiidir. Eğer ki biz, hiçbir karşılık almadan ve beklemeden buradaki faaliyet gösteren arkadaşlara "Ne yaptılar ki" destekleyelim diyen olur ise önce karşılarında ben dururum. Arkadaşlarımız iyi işler yapmıştır. Kendilerine şahsım ve camiam adına teşekkür ediyorum.

Yiğidi öldür hakkını yeme. Benim bu yola çıkışımdaki amacım daha çok koşturmak ve daha çok faaliyetler yapmak. Yoksa bir şey yapılmıyor, ben bu yola bunun için çıktım dersem, ben hak yemiş olurum. Böyle bir şey mümkün değil. Çalışma arkadaşlarımız ile beraber yeni bir sinerji oluşturduk. Bu sinerji ile birlikte Acentelerimizin daima yanında olalım, daima hizmet edelim diye yola çıkmış durumdayız.

Seyahat Acentelerinin övgünün ötesini hak ettiğini belirten Ali Bilir, “Sektörümüz son yıllarda sıkıntılı bir süreç geçiriyor. Bizim bu konuda daha duyarlı ve daha bilinçli olmamız gerekiyor. Yaşadığımız bu zor günleri inşallah geride bırakır, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına doğru Ülke ekonomisine katkı sunan en güçlü sektörlerden biri oluruz. Bildiğiniz gibi BYK'lar Genel Merkezimize bağlı bir yardım organı pozisyonundadır. Bizler, birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızla mesleğimize bağlı bir şekilde yapmamız gerekenleri yapma gayreti içinde olacağız.

Amacımız TURSAB kimliğini daha güçlü kılmak ve Ülkemizin kalkınmasına, Acentalarımızın devamlılığına katkı sunacak uğraş ve gayret içersinde olacağız.

 

Oy verme işleminde önce konuşan TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy: " Yapılacak seçim hayırlı olsun. Allah sizleri utandırmasın. Ama tekrar söylüyorum. Bu bölgeye bizim ihtiyacımız var. İç turizminin emniyet sibobu olan bu bölgenin birlikteliğe ihtiyacı var" diye konuştu. Her iki adayada başarı dileklerini sunan Başkan Ulusoy konuşmasının ardından başka bir programa katılmak üzere salondan ayrıldı.

ASYA BYK’NİN LİSTESİ

1-Ali Bilir                                Bilir Turizm

2-Barış Yahya Tetik              Eclipse Turizm

3-Sedat Başalan                  Özcivelek Turizm

4-Linda Urhan                       İtaki Turizm

5-Murat Güleryüz                  Trabist Turizm

6-Cihangir Topal                    Moda Turizm

7-Hamit Saygın                      49 Saygın Turizm

8-Ali Temizsoy                        Mersoy Turizm

9-H.Gülşan Çürüksulu           Ayers Turizm

 

YEDEKLER

1-İbrahim Halil Kırmızı          Aysberg Turizm

2-Haydar Bayır                       Hayal Turizm

3-Şenay Gülay Can              Domani Turizm

4-Esra Başeskioğlu              28 Anse Turizm

5-Mahir Çakır                         S.M.E Turizm

6-Tolga Çakır                         Gülen Tur Seyahat

7-Koray Perk                          Sahsa Turizm

8-Tamer Bahadır                   Bahadır Turizm

9-Yener Aşık                          Seyen Turizm

 

 

BİRİNCİBÖLGE

 



Etiketler : TÜRSAP, Asya, Bölğe, başkanı, Ali, Bilir, oldu,


Bu Haber Toplam 6719 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: