Ana Sayfa » Spor
Turnuva Açılışına Davet
02 Şubat 2013 Cumartesi 10:56
Giresun Dernekleri tarafından başlatılan ve geleneksel hale gelen “Giresun Dernekler Arası Futbol Turnuvası” 3 Şubat Pazar günü başlıyor.

Giresun Dernekleri tarafından başlatılan ve geleneksel hale gelen “Giresun Dernekler Arası Futbol Turnuvası” nın bu yıl beşincisi yapılıyor.

 

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan TURAN tarafından 3 Şubat Pazar günü büyük bir organizasyon ile açılışı yapılacak olan Futbol Turnuvasının  heyecanı İstanbul’da başladı.

 

“5.Osman Ağa, Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Futbol Turnuvası’nın hazırlıkları tamamlandı. Turnuva hakkında görüşlerini aldığımız Federasyon Başkanı  Hasan Turan şöyle konuştu:

 

İstanbul’da  Giresunluların sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanlarda varlığına vurgu yapmak için ve kendimizin her alanda var olduğunu göstermek için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. İstanbul’un  nüfus  yapısı içinde Giresunluların nüfus yoğunluğu, ilk üçün içine girmektedir. 400'e yakın derneğimiz var ve İstanbul’un ilçelerinde faaliyet göstermektedir. Derneklerden güç alarak halkına hizmet eden bir federasyon var. Biz federasyon olarak etkinliklere büyük önem veriyoruz. 7 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğümüz “Giresun Günleri” Feshane’de her yıl düzenli olarak devam etmektedir. Hatta bu konuda hemşeri örgütlerine örnek teşkil etmekteyiz. Bizden sonra diğer hemşeri derneklerimiz de Feshane’de çeşitli etkinlikler yapmaya başlayacaklarını duyurdular. Biz çalışmalarımızla arkadaşlarımıza 7 yıldır başarılı bir şekilde örnek oluyoruz. Bu organizasyonlarda  tarihimize, kültürümüze , coğrafyamızın  ihtiyaçlarına ve yetiştirdiğimiz ürünlere vurgu yaparak eğlenceli bir şekilde kitlesel bir organizasyon yapıyoruz ve bizim organizasyonumuz artık marka oldu dedi.

 

3 Şubatta düzenleyeceğimiz Futbol Turnuvası'na  tarihimizdeki kahraman hemşerilerimize  vurgu yapmak onları genç kuşaklara anlatabilmek için “5.Osman Ağa & Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Futbol Turnuvası” adını koyduk. Başvuru sayısını yüksek olmasına rağmen 42. Alaya dikkat çekmek için de katılımcı takım sayısını 42 ile sınırladık." dedi.

 

“Bir coğrafyanın işgali kültür işgaliyle başlar”

 

Küreselleşen ve sınırların kalktığı bir dünyada artık kitle iletişim araçlarının yaygınlığı ve ülkelerarası ticaretin ve kültür alışverişinin yoğun olduğu bu yüzyılda toplum olarak bir erozyona uğramamak için kendi yöresel ve yerel kültürümüzü ortaya çıkarmak ve canlı tutmak zorundayız. Yöresel kıyafeti, tarihi kültürü, yemeği ve milli kültürü ile sürekli hatırlatmak, canlı tutmak ve gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Bir coğrafyanın işgali kültür işgaliyle başlar. Eğer biz dernekler ve federasyonlar olarak görevlerimizi yerine getirmezsek gelecek kuşakların yaşayacakları yozlaşmadan sorumlu oluruz."

 

Giresun Dernekleri Federasyonu başkanı Hasan Turan sözlerine şöyle devam etti: "Bizim amacımız hemşeri eksenli makro milliyetçilik yaparak başkalarından yalıtılmış bir topluluk oluşturmak değildir. Birincisi doğup büyüdüğümüz topraklardaki kültürü yansıtmak O toprakların insanıyla ilgili bir hizmet örgütü olarak hizmet sunmak ve bölgenin bizlere miras kalmış kültürünü yaşatmak milli manevi kahramanlarını toplumun en dinamik unsurları kabul ederek gelecek nesillere aktarmaktır. Böyle bir sosyal sorumluluk içerisindeyiz. Bunu gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz."

 

"İki ay boyunca devam edecek olan Giresun Dernekleri Arası Futbol Turnuvası 3 Şubat Pazar günü Çırpıcı Spor Tesisleri Merter-Zeytinburnu saat 13:00'da bürokratlarımızın da katılımıyla başlayacaktır." diyen Hasan Turan "bütün halkımızı organizasyonumuza davet ediyoruz  bilgi almak isteyen arkadaşlarımız 0533 624 64 60 nolu telefondan ve info@giresunfederasyonu.com adresinden  bizlere ulaşabilirler. Tüm halkımızı ve hemşerilerimizi orada görmek bizlere güç verecektir. Bu anlayışla bütün kardeşlerimiz turnuvamıza davetlidir." diyerek herkesi turnuvaya davet etti.

 

 


Kaynak: giresunhaberi.com Etiketler : Turnuva, Açılışına, Davet,


Bu Haber Toplam 17756 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: