Ana Sayfa » Güncel
Türkiye'de İslamcılık Düşüncesi Sempozyumu
19 Mayıs 2013 Pazar 21:43
Zeytinburnu Belediyesi'nin ev sahipliğinde “Türkiye'de İslamcılık Düşüncesi” ilk kez bilimsel bir sempozyumla masaya yatırıldı.

Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı en aktüel gündem konularından biri “İslamcılık Düşüncesi” ilk kez bilimsel bir sempozyumla masaya yatırıldı.

Sempozyuma GİMEV Başkanı Ali Aydın ve Vatan Giresun Gazetesi Nuri Yılmaz'da katıldı.

Zeytinburnu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye'de İslamcılık Düşüncesi Sempozyumu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen, gazeteci ve yazarın katılımıyla Zeytinburnu'nda yapıldı.

SEMPOZYUMA 3 GÜN BOYUNCA YOĞUN İLGİ VARDI

 

Zeytinburnu Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve İslamcılığın her yönüyle bilimsel olarak irdelendiği ‘Türkiye'de İslamcılık Düşüncesi Sempozyumu 3 gün devam etti.

 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da takip ettiği oturumlarda 18 akademisyen, gazeteci ve yazar, sundukları tebliğler ile Türkiye’deki İslamcılığı enine boyuna masaya yatırdı.
 

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde Pazar gününe kadar devam edecek sempozyumun açılış konuşmasını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Şehre yapılacak en güzel yatırım, insana yapılan yatırımdır. Sosyal ve kültürel projelere büyük veriyoruz. Kültürel hafızayı hızla kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Bunun kentsel aidiyetimizi geliştireceğine inancımız sonsuzdur” dedi.

 

Osmanlı’nın tarih sahnesinden çekilmesinin ardından bu coğrafyada yaşayan toplulukların derin bir bocalama yaşadığına dikkat çeken Başkan Aydın, “Milletimizin damarlarında hızlı bir nabız gibi atan İslamcılık düşüncesi üzerinde Türkiye merkezli çalışmalar, geleceğe dair yeni teklifler üretmemizi ve yeni bir dünya tasavvur etmemizi de sağlayacaktır. Bunların nasıl bir yolla ve imkanlar sunacağı üzerinde düşünmek yazar, düşünce adamları ve sanatçılarımızın uhdesindedir. Bize düşen vazife onlara yardımcı olmaktır. İnşallah bu sempozyum ilçemize ve ülkemize hayırlı olur” şeklinde konuştu. 
 


Etiketler : Türkiye'de, İslamcılık, Düşüncesi, Sempozyumu,


Bu Haber Toplam 6852 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: