Ana Sayfa » GİRESUN
TÜRKİYEDE İLK VE TEK GİRESUN MİMARİSİNE UYGUN ESER
03 Ekim 2016 Pazartesi 23:20


 ‘’GİRESUN KÜLTÜR EVİ’’ 16 EKİM’DE ESENYURT’TA AÇILIYOR

 

GİRESUNLULARIN KÜLTÜR EVİ HEYECANI

Esenyurt belediye başkan yardımcısı ve Esenyurt Giresunlular Dernek Başkanı Abdurrahman Ada,Eyüp Belediyesi Yağlıdere parkı sosyal tesislerinde yapılan kahvaltılı toplantıda 16 Ekim Pazar günü Esenyurt'ta açılışı yapılacak "Giresun Kültür evi " projesi ile ilgili STK temsilcilerine bilgi vererek bütün hemşerilerini tarihi açılışa davet etti.

Baskan Abdurrahman Ada, İstanbul’da Sivil toplum kuruluşlarının kendi evi olarak hissedeceği ve misafirlerini ağırlayacağı "Giresun Kültür evi" projesi kültürel ve mimari yapısı özellikleri ile Anadolu kültürünü de yansıtacak olup görülmeye değer bir yapıt olarak 16 Ekim Pazar günü, “bizim derdimiz memleket meselesi " diyerek bütün hemşerilerini açılışa beklediğini ifade etti.

"İyilik yapana destek vermek gerekir " ifadelerini kullanan Abdurrahman Ada ,Esenyurt ilçesinde nüfus olarak Giresunluların 17. sırada olduğunu fakat proje ve organizasyon ile birlik beraberlik yapısı ile ilk sıralarda yer aldığını, Esenyurt belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'na "vefa borcunu" ödemek için 20.000 civarında hemşerimizin orada olacağını söyledi.

İstanbul’da faaliyet gösteren Giresun Sivil toplum kuruluş temsilcilerinin davet edildiği ve destek verdiği bilgilendirme toplantısında, Giresun Medya Platformu yönetim kurulu da hazır bulunarak Başkan Abdurrahman ADA’ya destek verdi.

Gaziler Parkı Turgut Özal Stadyumunda yapılacak tarihi açılış programı hakkında bilgi veren Başkan Ada, Giresun Kültür evi hakkında teknik ayrıntılar hakkında da bilgi verdi.

Giresun mimarisine göre yapılan kültür evinde seminer, konferans, kermes, el sanatları ve yöresel ürün tanıtımı gibi etkinlikler düzenlenecek.

Giresun’un ilçeleri ile birlikte marka değerini yükseltecek bu kültür evinin bütün hemşerilerine açık olduğunu ifade eden Başkan Ada, Giresun spor taraftarlarına maç günlerinde yöresel ikramlar ücretsiz olacak dedi.

“Giresun Kültür Evi Açılıyor”

Esenyurt Belediyesi tarafından ilçede bulunan Giresunlu vatandaşların birlik beraberliğinin daha üst seviyelere çıkması ve Giresunluların Esenyurt’ta bir birlik evi olabilmesi için Giresun mimarisiyle yapılmış ilk eser olan Giresun kültür evi 20.000 Giresunlunun katılımı ile büyük bir coşku içerisinde açılışı gerçekleşiyor.

 

Türkiye’de ilk ve tek Giresun mimarisine uygun eser

Türkiye’de Giresun dışında yöresel mimariyi taşıyan ilk ve tek eser özelliğine sahip olan Giresun Kültür Evi, Esenyurt Yeşilkent mahallesinde 1000 m² alan üzerinde kurulan, 600 m²yeşil ve 400 m² inşaat alanına sahiptir. Giresun mimariyle süslenen 4 kat üzerine yapılmış olan Giresun kültür evi toplamda, 300 kişilik çok amaçlı salon,100 kişilik toplantı salonu, öğrenciler için derslikler, yönetim alanları, yöresel yemek yerleri ve ihtiyaç alanlarına sahiptir. Ayrıca Giresun Kültür Evinin bahçesinde, Giresun ilçelerinde yetişen yöreye özgü meyve ağaçları yer almaktadır.

Serender’de Giresun Müzesi

Giresun kültür evinin özelliklerinden bir tanesi de Giresun evlerinin sembolü olan Serender ‘de yer almasıdır. Serender ‘de ise Giresun Müzesini oluşturarak, Giresun’a ait yöresel ve kültürel öğeler sergilenerek memleket dokusunu binlerce km uzakta olan ve memleketlerine gidemeyenler için memleket hasretlerini giderecekleri bir yer olacaktır.

Program Akışı ve İkramlar

Giresun Kültür Evi açılış programında Giresun’un sevilen sanatçıları Mustafa Küçük, Gizem Kara, Erdal Güvendi, Kara Davut ve Sevda Gül sahne alacaktır.

Ayrıca 28 kemençeci ile en büyük Ay Yıldızlı horon gösterimi, mehteran gösterimi, Otçu göçü yürüyüşü ve kardeşlik tokumu ekimi yapılacaktır. Açılış töreninde 60 bin kişilik Giresun yöresel yemeklerinin ikramları olan pancar çorbası, keşkek, Taş simit, Mayıs helvası, İniş dibi sodası ve Freşa ikramlarında bulunulacaktır’’,dedi.

 

Haber:Sadi Toygar

Foto ve Güncelleyen/Aydın Kömürcü 

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6713 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: