Ana Sayfa » GİRESUN
TÜGVA'DAN BASIN AÇIKLAMASI
01 Eylül 2016 Perşembe 23:54


  

Değerli Basın Mensubu;

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Giresun Temsilciliği, Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi’nde stand açtı.

 

Giresun Üniversitesi’ne yeni kayıt için gelen öğrencilerle tanışmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek için bir araya gelen TÜGVA Giresun gönüllüsü gençler, yaptıkları açıklamada; Amaçlarının, gençlerin günümüzde ve gelecekte yapacakları işler noktasında daha donanımlı ve güçlü bir vaziyette yol almasını sağlamak olduğunu söylediler.

 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Giresun temsilciliği gönüllüleri adına konuşan Yükseköğrenim Koordinatörü Engin Aydın;’’ 9 koordinatörlüğümüzle birlikte 14-35 yaş arası farklı yerlerden ve kültürlerden bütün gençlere hitap eden onların birbirlerini tanımalarını ve kaynaşmalarını sağlayan Türkiyenin en büyük ve yeni Gençlik vakfıyız. Gençliğin Geleceği, Geleceğin Gençliği . Biz, gençlerin fiziksel, zihinsel, psikolojik, ruhsal ve manevi gelişimlerini sağlıklı bir şekilde desteklemek için gerekli faaliyetleri gerçekleştiriyor ve imkânları hazır hale getiriyoruz. Amacımız, gençlerin günümüzde ve gelecekte yapacakları işler noktasında daha donanımlı ve güçlü bir vaziyette yol almasıdır. Bunun dışında öğrencilerimizin barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için yurtlar açıyor. Başarılı ve çalışkan öğrencileri desteklemek için burs veriyor. Öğrencilerimizin sosyalleşmesi ve entelektüel bilgi birikimine sahip olması için kitap okuma grup faaliyetleri yapıyor. Kendilerini geliştirmeleri için çeşitli sohbet programları, akademiler, kamplar ve okullar organize ediyor. Kişisel eğitimleri için öğrencilere sertifikalı eğitimler veriyor. Sosyal bir bilince sahip olması içinde sosyal sorumluluk projeleri düzenliyoruz. Yani vakfımız gençlerimizin her an yanında olan ve ihtiyaçlarını her an karşılayan büyük bir aile. ‘’diye konuştu.

 

Ayrıca standı gezen ve burada öğrencilerle sohbet eden Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun,  yapılan çalışmalar hakkında gençlerden bilgi aldı. Öğrenci topluluklarının üniversite bünyesinde önemli faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Rektör Coşkun, imkânlar dâhilinde gerekli desteği her zaman vereceklerini ifade etti.

Günceleyen/Aydın Kömürcü

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6129 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: