Ana Sayfa » Duyurular
TRT Şeş Tepkisine Üzüldüm
02 Mart 2011 Çarşamba 14:43
Diyarbakır'lı Av. Zülküf Cansever Giresunluların TRT Şeş tepkisine üzüldüğünü söyledi.

Giresunspor maçının TRT ŞEŞ 'te yayınlanmasına yapılan tepkiye üzüldüm.

GİRESUN FEDERASYONUNUN DÜZENLEDİĞİ BÜTÜN ETKİNLİKLERE KATILAN BİR DİYARBAKIR'LI OLARAK, FUTBOL FEDERASYONUN GİRESUN MAÇINI TRT ŞEŞ TE YAYINLANMASINA GÖSTERİLEN REAKSİYONU ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKTİM.

   Benim çocukluğumdan beri Giresunlu arkadaşlarım ve dostlarım vardır.Hatta en yakın dostlarımın Giresunlu olduğunu söyleyebilirim.Giresun Federasyonunun en son Bağcılar Olimpik Spor salonunda düzenlediği Giresun Spora yardım gecesine de katılıp, Giresun spora destek verdim.Geçen sene de yaz tatilimi Giresun ve yaylalarında geçirdim.
 
   Giresunlu fahri bir hemşeriniz olarak TRT 6 (şeş)’te maçın Kürtçe yayınlanmasına bazı Giresunlu sporsever ve yöneticilerin tepki göstermesi beni çok üzmüştür. Sporun dili ve rengi olmaz.Her dilden maçın yayınlanması teşvik edilmesi gerekirken dar ve siyasi saiklerle gereksiz tepki gösterilmiş ve Türkiye’deki kardeşlik bilmeyerek de olsa zedelenmiştir.
 
   Bunun yanında maçın yayınlanması dil ile ilgili bir konu olmasa gerek.Zira her gün bir sürü yabancı futbol takımlarının maçını izlerken rahatsız olmuyoruz da Kürtçe maç izleyince neden rahatsız olalım ki.Giresun un fındık hasadını da ekseriyetle Doğulu -Kürt kardeşlerimiz toplamaktadır.
 
   Bu nedenle Giresunluların daha hassas ve centilmen olması gerekirken böyle bir tepki ve tahammülsüzlük bizi derinden etkilemiştir.Futbol kardeşliğimizi daha da pekiştirmeli ;ayrıştırmayı nifakı derinleştirmemelidir,diye düşünüyorum.Kaldı ki TRT 6 da bir devlet televizyonudur ve kardeşliğin tesisi için kurulmuştur.Giresunlu kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum.

Av.Zülküf Cansever


Kaynak: giresunhaberi Etiketler : TRT, Şeş, Tepkisine, Üzüldüm,


Bu Haber Toplam 6993 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: