Ana Sayfa » Güncel
Topbaş'tan Engellilere Minibüs
10 Temmuz 2012 Salı 20:16
6. Feshane Giresun Günlerinde engellilere tam donanımlı minibüs sözü veren Kadir Topbaş bu sözünü yerine getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından engelliler için gönderilen minibüs törenle Valiliğe teslim edildi.
 
6. Giresun Günlerini ziyaretinde ilimizdeki engellilere minibüs vaat eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sözünü tutarak, minibüsü ilimize gönderdi.
Törene, Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan'ın yanı sıra yönetim Kurulu üyeleri Başkan Vekili Mehmet Kuğu, Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Bebek, İhsan Yüksel, Kurucu Başkan Halil Kütük, Küçükçekmece Giresun Derneği Başkanı Yalçın Kaya Böber ve Yılmaz Turan da katıldı.
 
Minibüsün Valiliğe teslimi için bir tören düzenlendi. Törende bir açıklama yapan Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan, Başkan Kadir Topbaş’ın 6. Giresun Günleri etkinliklerini ziyareti esnasında Giresun’a bir engelli aracı sözü verdiğini, bu sözün takipçisi olduklarını, minibüs için engellilere göre dizayn edildiğini ve şu anda tesliminin yapıldığını belirterek Başkan Topbaş’a teşekkür etti.
 
Vali Dursun Ali Şahin’ de Giresun Günlerinin üzerinden 2 ay bile geçmeden sözünü yerine getiren Başkan Topbaşa teşekkür ederek,  hibe edilen 80 bin TL. üzerindeki aracın içerisinin tamamen engellilere yönelik dizayn edildiğini söyledi.
 
Engellilerle ilgili yapılan çalışmalara da dikkat çeken Vali Şahin, “10 yıldır engelliler yönünden Türkiye şanslı. Bugüne kadar sokağa çıkamayan, çıkmaktan utanan ebeveynler bugünlerde adeta sokaklarda bu güzel günlerin havasını çocuklara teneffüs ettirmek için çalışıyor. Öyle bir bakıyorlar ki hem kendilerine baktıkları için devlet tarafından maaş ödenmesi, hem de engelli olan kişiye bir miktar maaş verilmesi sosyal olan devletin gereğidir. Anayasamızda hep ifade edilir. Türkiye sosyal bir hukuk devletidir. 10 yıldan bu yana sosyal hukuk devletinin her gereğinin yerine getirmek için gayret eden hükümetimizi, şu anda bende hükümetin temsilcisi olarak engellilerin yüzünün gülmeye başladığı bu günlerde benim de yüzüm gülmeye başladı. Onların gözleri ışıldıyor benim de gözlerim ışıldıyor. Çünkü kimsenin bir engelli olmayacağının bir garantisi yok. Engellilere bu hizmetin verilmesi sadece engellileri değil olmayanları da sevindiriyor” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından aracı getiren hemşerimiz Selim Uzman ve Federasyon Başkanı Hasan Turan tarafından aracın anahtarı Vali Şahin’e teslim edildi.
 
 

 

Vali Şahin Hasan Turan’a kemençe hediye etti.

 

***** GİRFED'ten VALİ ŞAHİN'E ZİYARET


Giresun Federasyon Başkanı Hasan Turan ve Yönetim Kurulu üyeleri Vali Dursun Ali Şahin’i makamında ziyaret etti.
 
6 yıldırır İstanbul Feshane’de Valiliğimiz himayesinde gerçekleşen “Giresun Günleri” etkinliklerine katkılarından dolayı teşekkür ederek  İlimizin tanıtımına çok büyük katkılar sağlandığını belirtti. Giresun Günlerinde, Giresun’un kabuğunu kırdığını kaydeden Vali Şahin, bu yılki organizasyondan son derece memnun kaldığını söyledi.
 
Başkan Turan’da Vali Şahin’e teşekkür ederek şükranlarını sundu. Gelecek yıllarda yapılacak etkinliklerin daha iyi olması için şimdiden hazırlıklara başladıklarını kaydetti.
 
Ziyarette, Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Vekili Mehmet Kuğu, Yardımcı Kurul Üyeleri Akın Bebek, İhsan Yüksel, Kurucu Başkan Halil Kütük, Küçükçekmece Giresun Derneği Başkanı Yalçın Kaya Böber ve Yılmaz Turan da hazır bulundu.
 

 

ORDEF Kurucu Başkanı Sali Ziya Cörüt ;

Engellerin kaldırılması göz kamaştırıyor

 

 

ORDEF Kurucu ve Onursal Başkanı, aynı zamanda Orduspor İstanbul Temsilcisi Salih Ziya Cörüt Giresunlu engellilere engelli minibüsü kazandırılması konusunu takdir ve hayranlıkla karşıladığını belirtti.

Cörüt yaptığı açıklamada, Giresunlu engellilere tam donanımlı, asansörlü ve son sistem bir minibüsün kazandırılmasıyla ilgili haberi okuduğunda çok etkilendiğini söyledi. Cörüt, Giresun'un bu başarılı sosyal girişimle adeta sınıf atladığını belirterek, minibüsün Giresun engellilerine kazandırılmasında büyük rol oynayan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan'ı çalışmalarından dolayı kutlayarak tebrik etti.

Hasan Turan'ın cemiyetçilikte çığır açacak hizmetlere imza attığını ifade eden Cörüt, "İşin içinde olan ve hizmet üretme ve sonuçlandırmanın ne kadar meşakkatli olduğuna şahit olan birisi olarak diyebilirim ki, Giresun engellilerine yoğun gayretleri ve girişimleri sonucu tam donanımlı, mükemmel bir engelli minibüsü kazandıran Sayın kardeşim Hasan Turan, kelimenin tam anlamıyla cemiyetçilikte çığır açacak hizmetleriyle göz kamaştırıyor.

Sadece bu hizmeti değil, genel anlamda geniş vizyonu ve çağı yakalayan gayretleriyle bir hizmet abidesi olma yolundadır. Kendisinin ortaya attığı ve uyguladığı yeniliklerle Giresun Federasyonu, layık olduğu yere doğru ilerlemektedir. Herkes içinde bulunduğu kuruma kendisinden bir şeyler katar ve kurumun sınırlarını vizyonuyla belirler. Hasan Turan kardeşim Giresun Federasyonu'nu bugün Türkiye'nin gözde sivil toplum kuruluşu haline getirmektedir ve Giresun camiasının onur kaynağıdır." şeklinde konuştu.

Ordu Dernekler Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı Cörüt, Hasan Turan'ı çalışmalarından dolayı kutlayarak başarılarının devamını diledi.

KELİMENİN TAM ANLAMIYLA CEMİYETÇİLİKTE ÇIĞIR AÇARCASINA HİZMETLERİ İLE GÖZ KAMAŞTIRAN, GİRESUN'UN VİZYONU VE HİZMET ABİDESİ OLMASI, AYNI ZAMANDA YENİLİKLERİ İLE GİRESUN FEDERASYONU'NU LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIMASI İLE SİMGELEŞEN KİŞİLİĞİYLE GİRESUN CAMİASININ ONUR KAYNAĞI OLAN DEĞERLİ BAŞKAN HASAN TURAN'I BAŞARILI ÇALIŞMALARINDAN ÖTÜRÜ KUTLUYOR VE TEBRİK EDİYORUM.

                                                    Saygılarımla,

                                              SALİH ZİYA CÖRÜT

ORDU DERNEKLER FEDERASYONU (ORDEF) KURUCU VE

ONURSAL BAŞKANI, ORDUSPOR İSTANBUL TEMSİLCİSİ



Etiketler : Topbaş'tan, Engellilere, Minibüs,


Bu Haber Toplam 8460 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: