Ana Sayfa » Güncel
Topal Osman Ağa Filmi Hakkında
15 Ocak 2012 Pazar 23:12
Çekimine başlanan Topal Osman Ağa Filmi hakkında yapılan bilinçsiz eleştirilere cevap geldi.

Sitemizin yazarlarından Halil Kaya'nın kaleme aldığı "Topal Osman Ağa Filmi Hakkında"  konulu köşe yazısına yapılan yorumlara bir okuyucumuzdan cevap geldi. İşte o cevap...

Çekimine yeni başlanılan "Topal Osman Ağa Filmi" hakkında bilinçsizce yorum yapanlara cevap...

Şunu unutmayın ki, bu film başlangıcından bitimine kadar Osman Ağa'nın iade-i itibarını tüm Türkiye'ye ve dünya'ya kazandırmak için çekilmektedir.

Çekimler başlamışsa mutlaka bitirilecektir. Şunu iyi biliniz ki,dönem filmi çekiliyor. Yani anlaşılacağı gibi 1920 li yıllar çekiliyor. Filmin herşeyi o yıllara uymak zorunda,oyuncuların kostümlerinden yollardaki kaldırım taşlarına kadar herşeyin o döneme uyması gerekmektedir.

Yakında gösterime girecek olan Fetih 1453 filmi yaklaşık 3 senede çekildi ve yeni bitti. Dönem filmi çekmek çok ince ayrıntıları gerektirir.

Kafalarınızda acaba gerçek tarihi ne kadar biliyor bu filmciler diye geçiriyorsanız şunuda söylemeden geçemeyeceğim, yaklaşık 15 yıllık bir araştırma sonucu bu aşamaya gelen bir senaryoları var film çeken kişilerin elinde.

Geçmiş tarihi çok iyi biliyorum diyenlerden bile daha fazla bilgi var ellerinde. O tarihte, 1.mecliste neler yaşanmışsa tüm belgeler var ellerinde.Osman Ağa'nın ilk kurşun sıkmasından tutunda Meclis bahçesinde ayağından dar ağacına asılmasına kadar tüm resmi belgeler var ellerinde.

Bırakın Osman Ağa'nın iade-i itibarını,belkide cumhuriyetin temelleri sallanacak , sizin haberiniz yok.

Benim kim olduğumu merak ediyorsanız söyleyeyim.

Bende film çekimlerinin başladığını duyduğumda sizin gibi düşünceler içine girdim, kafamda hep acabalar döndü durdu, dayanamadım filmin İstanbul'da çekilecek sahneleri için dekorların yapıldığı Beykoz'daki yere gittim.

Filmin yazar ve yönetmenini,hatta başrol oyuncusunuda buldum,öyle ulaşılması zor insanlar değil, kafamdaki acabaları sordum. Onlar anlattıkça, Osman Ağa'nın benim bildiğimden çok daha büyük ve mükemmel bir lider olduğunu gördüm.

Onlar anlattıkça Giresun'lu olmakdan birkez daha gurur duydum ve gözlerim doldu.

Size tavsiyem öyle oturduğunuz yerden bol keseden atmayın, milletinde aklını karıştırmayın, gamlı baykuşluk yapmayın. Kafanızda soru işaretleri varsa gidin öğrenin ve öğretin. Unutmayın ki, gün gelecek tarihin gizli kalmış sayfası kalmayacak...



Etiketler : Topal, Osman, Ağa, Filmi, Hakkında,


Bu Haber Toplam 11853 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: