Ana Sayfa » Spor
Topal Osman Ağa Birkan Gündüz turnuvası kuraları
24 Ocak 2016 Pazar 17:07


Giresun federasyonu Topal Osman Ağa Şehit Birkan Gündüz Futbol Turnuvası Kuraları Çekildi

Giresun Federasyonu tarafından 7. düzenlenen Topal Osman Ağa Futbol Turnuvası kuraları çekildi. Futbol Turnuvası yakın zamanda şehit olan Şebinkarahisarlı Birkan Gündüz adına yapılıyor. 56 takımın katıldığı turnuvanın kuraları ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’ın da katılımıyla Giresun Federasyonu merkezinde çekildi. Salonun hınca hınç dolduğu kura çekilişinde Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu, yürütme ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra turnuvaya katılacak takımların temsilcileri ve çok sayıda STK temsilcisi de katıldı.

Kura çekiminde konuşan Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, “onursal başkanımız ve vekilimizin de katılımıyla yaptığımız bu kura çekilişine katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Başkanımızın ve vekilimizin başlattığı bu turnuvayı ve federasyonun çıtasını en iyi noktalara çıkarmak bizim için çok önemli hedeflerdir. Geçen hafta başlattığımızı davetiye dağıtımını bu hafta da sürdürdük. Açılışa Bağcılar, Zeytinburnu ve Eyüp belediye başkanlarımız da katılacaklar. Daha birçok kişi ve kurum açılışımıza davetli olacak. İnşallah onursal başkanımız ve belediye başkanlarımızın da katılımıyla bu organizasyonu başarıyla başlatıp devam ettireceğiz. Burada amacımız birinci olmak, şampiyon olmak değil; amacımız aramızdaki kardeşliği pekiştirmek ve dostluğu artırmak olmalı” dedi. Başkan Kuğu bütün hemşerilerini 31 Ocak Pazar günü açılışın yapılacağı Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mevlana Spor Sahasına davet etti.

Amacımız futbol oynamak değil

Federasyon merkezine gelişi ayrı bir heyecana sahne olan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, gösterilen ilgi karşısında duygulanarak herkesi tek tek kucaklayarak kendisi için hazırlanan yere geçti. Kendisine söz verilen Turan,  “Adına futbol turnuvası düzenlediğimiz Şehit Birkan Gündüz Şebinkarahisarlı, nişanlısı ise Diyarbakırlı, bu bile bizi bölemeyeceklerinin en büyük kanıtıdır. Türk ve Kürt anaları hep birlikte şehitlerimiz için ağıt yakıyorlar. İnşallah bu da geçecek ülkemiz güzel günlere kavuşacaktır.

Meselemizin futbol oynamak olmadığını siz zaten biliyorsunuz. Bizim inancımıza göre yiğit rakibini yenen değil nefsini yenendir. Amacımız birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmektir. Ben katılan bütün takımlarımızın aynı kanaati paylaştığına eminim. Turnuvaya en iyi katılımın sağlanması da dışarıya vereceğimiz imaj açısından önemlidir. Şurada bulunan insanlar onar kişi daha getirse 3-5 bin kişilik bir katılımla bu açılış yapılmalı aynen sonuna kadar devam etmelidir.

Artık şehitliğimizin de bir vekili var

Geçen gün partimizin bir toplantısı vesilesiyle gittiğimiz Afyon’da arkadaşlara “haydi şehitliğimizi de ziyaret edelim” dedim. Sağ olsunlar kırmadılar hep beraber gittik, şehitliğin bulunduğu yerin Kaymakamı “artık şehitliğimizin de bir vekili var” deyince kendimi zor tuttum. Bizim amacımız da bu değil mi? Geçmişimize sahip çıkabildiğimiz kadar insanız. Ben emaneti ehil ellere teslim ettiğimin farkındayım. İnşallah arkadaşlarımız bu çıtayı daha ileri noktalara götürmek için bütün gayretlerini göstereceklerdir, siz de onları yalnız bırakmayın” dedi.

Daha sonra 8 grupta 7’şerli gruplar halinde 56 takımın katılacağı turnuvanın kuraları çekildi. 8 takımla katılan Tirebolu ekipleri liste başı oldular çekilen kura ile rakipleri belli oldu. 

Güncelleyen /Aydın Kömürcü



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 7528 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: