Ana Sayfa » Duyurular
Topal Osman Ağa Anıldı
03 Nisan 2012 Salı 12:57
Giresun'da, milli mücadele kahramanlarından Topal Osman Ağa ölümünün 89.yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Giresun'da, mili mücadele kahramanlarından Topal Osman Ağa ölümünün 89. yıl dönümünde törenlerle anıldı. İlk tören Haydar Aliyev Parkı'nda yapıldı. Buradaki törende Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Kurtuluş Savaşı'nda Osman Ağa ve Giresun Uşakları Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Topal Osman Ağa ve milli mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Aksu, "Bugün, ulus devletin isimsiz mimarları, gözünü, kırpmadan ölüme yürüyen ve toprağı, namusu, vatanı uğruna bedel ödemeyi onuru, bilen yiHaber: Mili Mücadele Kahramanlarından Topal Osman Ağa Anıldığit Giresun Uşakları ve onların lideri Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni'nin yiğit gardaşlarını anmak için bir aradayız." diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizlere işgal edilmemiş bir kent bırakan ve bu uğurda bir horon oynar gibi omuz omuza ölüme yürüyen atalarımıza, kara zıpkalı Giresun Uşakları'mıza; bizlere namus bilerek teslim ettiği vatan toprağından sesleniyoruz. Emanetiniz emin ellerde, huzur içinde yatın."

"HER YIL HUZURUNUZDA OLMAYI VE ÖDENEN BEDELLERİ ANLATMAYI GÖREV BİLİYORUM"

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Osman Ağa ve Milli Mücadele kahramanlarının kendilerine bıraktığı mirasları korumaya devam edeceklerini aktararak, şunları belirtti: "Karşınızda sizi anlatacak kelime bulmamaktan aciziz siz tarihler değiştirip tarihler yazdıran, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını size emanet edecek kadar güvenine mazhar olmuş can yoldaşı muhafızları, temiz yüreğinizle hırçın mizacınızla vatan uğruna, bayrak uğruna, namus uğruna onurluca ölüme yürüyüp Şahadet şerbetini içenlerdensiniz.

Bizlere emanet ettiğiniz şehrim Giresun'da sizlerin önderi Osman Ağamıza emanet olan bu makamdaki sorumluluk ve onuru unutmadan sizlerin torunları olarak görev yapmak ve bu şehrin güven ve itimadını almış olmanın gururunu yaşıyor, bu bilinçle görevimi devam ettiriyorum. Her yıl huzurunuzda olmayı ve ödenen bedelleri öğretmeyi, anlatmayı bir görev biliyorum rahat uyuyunuz. Emanetiniz emin ellerde ve yaptıklarınız, ödediğiniz kan ve can bedeli bu topraklarda hiç unutulmadı ve unutulmayacak. Ruhunuz şad olsun."

Daha sonra Topal Osman Ağa'nın Giresun Kalesi'ndeki mezarında anma törenleri sürdü. Buradaki törende Topal Osman Ağa için dualar edildi. Anma törenlerine Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Osman Ağa'nın yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

http://www.haberler.com/mili-mucadele-kahramanlarindan-topal-osman-aga-3500787-haberi/

 



Kaynak: giresunhaberal.com Etiketler : Topal, Osman, Ağa, Anıldı,


Bu Haber Toplam 18606 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: