Ana Sayfa » Dernekler
TİREBOLU FEDERASYONU AKADEMİSYENLERİ BULUŞTURDU
30 Ocak 2017 Pazartesi 19:34


  

Formun Üstü

 

TİREBOLU FEDERASYONU AKADEMİSYENLERİ BULUŞTURDU 

 

TİREBOLULU AKADEMİSYENLER MEMLEKETİNE SAHİP ÇIKIYOR
**ORTAK AKIL İLE AKADEMİK ÇÖZÜMLER
**Giresun Tirebolu Dernekler Federasyonunun (TİRDEF) düzenlemiş olduğu Tirebolu Akademisyenler toplantısı Üsküdar Altunizade Mercuri hotel konferans salonunda gerçekleştirildi.
Tirebolu Geleceğini Arıyor” sloganı ile yapılan toplantı, üst düzey akademisyenlerin katılımı ile Tirebolu’nun geleceğinin şekillenmesinde önemli bir kilometre taşı olma yolunda bölge ilçelerine de örnek olacaktır.
Tirebolu Dernekler Federasyonu Başkanı Haldun Domaç tarafından yönetilen toplantıda Akademisyenler ve katılımcılar Tirebolu geleceğine dair görüş ve düşüncelerini paylaşarak neler yapılması gerektiğinde katkıda bulundular...
Açılış konuşması ile toplantının yönetmenliğini yapan Tirebolu Dernekler Federasyonu Başkanı Haldun Domaç TİRDEF’in ne anlama geldiğini ve faaliyetlerinden söz ederek “Bizim ortak paydamız Tirebolu. TİRDEF, Tirebolu için projeler üretir ve uygulamaya koyar.
Eğitim ve öğretim alanında görev yapan çok sayıda akademisyeni ülkemize kazandıran şirin ilçemiz Tirebolu’nun değerli akademisyenlerini bir araya getirdik. Amacımız hem onların tanışması, hem de Tirebolu üzerine görüşlerini bizlerle paylaşması, TİRDEF olarak yıllardır Kültür ve Sanat Günleri organizasyonu yaparak, bir ilçenin böylesi organizasyonları istikrarlı bir şekilde sürdürebileceğini kanıtladık. Şimdi ise bir ilke daha imza atıyor ve örnek bir organizasyonla akademisyenlerimizi bir araya getirdik” dedi.
Tirebolu’nun Türkiye’de sadece 10 şehre verilen “Sakin Şehir” olma şansını yakaladığını, Tirebolu’nun ciddi kazanımlar elde edeceğini bu konuda herkesin çalışması gerektiğini vurguladı. 
Tirebolulu Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun’un toplantıya katılması ve bilgi aktarması turizm, kültür ve sanat alanında neler yapılması gerektiği konusunda düşüncelerini paylaştı
Prof. Dr. Halit Keskin tarafından, Şehir kimliği ve temel değerlerinin oluşturulması anlamında şehir pazarlamasının neler olacağı ve Tirebolu'ya ait kimlik tanıtımı ile ilgili sunum yaparak önemli bilgiler verdi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Bahri Şahin,Ana plan stratejisi yapılarak yapılması gereken hedefleyerek, Yıldız Teknik Üniversitesi olarak Giresun Üniversitesi ve Tirebolu için her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek; ’problemlere ortak çözüm getirmenin, ortak aklı esas almanın çok önemli olduğunu düşünüyorum’ ’dedi
Akademisyenlerin tek tek kendilerini tanıtması ve görüş, düşüncelerini aktarması ile birlikte toplantı sonunda kapanış konuşmasını yapan TİRDEF Başkanı Haldun Domaç ,toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, teşekkür etti.
Toplantıya Turizm ve kültür Bakanlığı müsteşarı Prof.Dr. Dr. Haluk Dursun,Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Bahri Şahin, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, AK parti İstanbul eski milletvekili Mehmet Domaç,Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar,Başkan yardımcıları Metin Ruşen,Aydın Kömürcü, Şaban Kutlu, Giresun Dergisi Remzi Mamaşoğlu, Mavi Karadeniz TV. Kanal 28 genel yayın yönetmeni Ruşen Aydeniz, 40 civarında Tirebolu'lu Prof. Dr akademisyenler ve STK temsilcileri katıldı..
Toplantıya katılan Akademik kadro,Prof. Dr. Bahri Şahin:Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, Dr.Burak Yıldız:Yıldız Teknik üniversitesi gemi inşa fakültesi,Prof.Dr. Turan Karadeniz;Bolu İzzet Baysal Üniversitesi, Prof. Dr. Hüseyin Öztürk:İstanbul Üniversitesi,Prof. Dr. Halit Keskin;Yıldız Teknik Üniversitesi,Doç.Dr. Gülay Öztürk:İstanbul Ticaret Üniversitesi,Prof. Dr.Hüseyin Yılmaz.Yıldız Teknik Üniversitesi,Öğr.Görevlisi İsmail Çoşkun:Yıldız Teknik Üniversitesi,Dr.Burak Yıldız:Yıldız Teknik üniversitesi,Prof.dr.Salih Somuncu:Bahçeşehir üniversitesi,Prof.Dr.Selçuk İpek,Prof.Dr. Haluk Dursun:İstanbul Üniversitesi,Prof.Dr. Ayhan Boluk:Sakarya Üniversitesi,Prof.Dr. Pınar Eraslan Yayınoğlu:İstanbul Üniversitesi,Prof.Dr.Mustafa Yılmaz:Bursa Teknik Üniversitesi, Prof.Dr.Ali ŞükrüÇoruk:İstanbul Üniversitesi,Ayhan Yüksel,Doç. Dr.Naim Demirel:Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi,Prof.Dr. Taner Karahasanoğlu,Mehmet Yayınoğlu,Prof.Dr.Mustafa Aydın:İstanbul Üniversitesi,Prof.Dr.Gençağa Pürçek:Karadeniz Teknik Üniversitesi,Doç.Dr. Ali Demir:Marmara Üniversitesi,Doç.Dr.Berk Ayvaz:İstanbul Ticaret Üniversitesi,Prof.Dr. İbrahim Semiz:Boğaziçi Üniversitesi,Prof.Dr. Hamit Çoşkun:Bolu İzzet Baysal Üniversitesi,Prof.Dr. Yusuf Ayvaz:Yıldız Teknik Üniversitesi,Prof.Dr.İbrahim Çakmak:Bursa Uludağ Üniversitesi,Prof.Dr.Özer Keskin,Prof.Dr.Aziz Alturfan:İstanbul Üniversitesi,Prof.Dr. Bayram Öztürk:İstanbul Üniversitesi olarak katılım sağladılar.


Haber:Sadi Toygar

Güncelleyen/ Aydın Kömürcü           

 

 

 

 

 

Formun Üstü




Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Aydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 56694 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: