Ana Sayfa » İlçeler
Tirebolu Eymür Köyü Cami Açılışı
19 Ekim 2013 Cumartesi 23:21
Tirebolu’nun Eymür Köyünde yapılan Merkez Süleymaniye Camii'nin açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleşt

Tirebolu Eymür Köyü Cami Açılışı
 
Tirebolu’nun Eymür Köyünde yapılan Merkez Süleymaniye Camii'nin açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. 


 
Eymür Köyünde uzun süredir yapım çalışmaları devam eden ve inşaatı eski dernek başkanlarından iş adamı Şakir Olgun tarafından ilçedeki hayırseverlerin de katkısıyla  tamamlanan Süleymaniye Camii'nin açılışı, Kurban Bayramının son günü olan 18 Ekim Cuma günü yapıldı. Açılış töreni için saat 11’den sonra Eymür Köyüne akın eden katılımcılar, Cuma Namazı öncesinde gerçekleştirilen bu törene yetişebilmek için yoğun çaba sarfettiler.
 
Eymür Köyü Süleymaniye camii açılışına; AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Giresun AK Parti İl Başkanı Hasan Aydın, Giresun Valisi Hasan Karahan, Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Tirebolu AK Parti İlçe Başkanı Ömer Hıdır, İl Genel Meclis üyeleri Halil Demiral ve Murat Arslan,Tirebolu İlçe Müftüsü Bedir Aydın, Tirebolu eski Müftüsü Mesut Öztürk, Ecz. Mehmet Yılmaz ve bazı siyasi parti yöneticileri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.
 
İstanbul’daki Süleymaniye Camii'nin bir kopyası olan ve modern bir yapıya sahip  bulunan Eymür Köyü Camii'nin açılışında bir konuşma yapan Tirebolu Müftüsü Bedir Aydın, böylesine şaheser bir ibadet yerini hizmete sunanlara teşekkür ederek, “İlçemizin güzide köylerinden biri olan Eymür’de böyle bir camiye sahip olmak insana gerçekten büyük mutluluk veriyor. Böylesine harika bir camiyi Eymür’e ve dolayısıyla ilçemize kazandıranlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu vesileyle camii'nin yapımında katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarken, bu görkemli eserin ilçemize ve Eymür’e hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
Süleymaniye Camii'nin açılışı dolayısıyla Eymür’e akın eden ilçe mülki erkanı ile Milletvekili Mehmet Geldi ve vatandaşlar, kurdela kesiminin ardından hep birlikte camiide Cuma Namazı kıldılar. Eymür’deki açılış töreni  yemek ikramının ardından sona erdi.


Kaynak: tireboluses Etiketler : Tirebolu’nun, Eymür, Köyünde, yapılan, Merkez, Süleymaniye, Camii'nin, açılış, töreni, yoğun, bir, katılımla, gerçekleşti,


Bu Haber Toplam 11823 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: