Ana Sayfa » Belediyeler
Tirebolu Belediyesi Uluslararası Eşleştirmede 40 Belediye Arasında Yer Aldı
27 Kasım 2017 Pazartesi 23:00


Tirebolu Belediyesi Uluslararası Eşleştirmede 40 Belediye Arasında Yer Aldı

 

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde yürütülen projede Tirebolu Belediyesi 40 Belediye arasına girmeyi başardı.

 

Türkiye'den 40 Belediyenin Başvurusunun kabul edildiği bu çağrıda; Tirebolu Belediyesi 40 Belediye arasına girmiş oldu.


Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri yerel yönetimleri arasında ortaklık ve iş birliği yaratmayı amaçlayan Uluslararası Şehir Eşleştirme Konferansı 22-23 Kasım 2017 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

 

Tirebolu Belediyesi; Uluslararası Şehir Eşleştirme Programına Katılarak Bir Başarı Yakaladı.

 

Ülkemizden 8 Büyükşehir Belediyesi, 11 İl Belediyesi ve 21 ilçe belediyesinin yer aldığı Uluslararası Şehir Eşleştirme Konferans’a Tirebolu Belediyesi’de katılmaya hak kazanarak, Avrupalı Belediyeler olan Bulgaristan’dan iki, Almanya bir, İspanya bir, ve  İtalyan’dan bir olmak üzere Toplam beş belediye ile proje ortaklığı konusunda görüşme yaptı.

Konu hakkında bilgi veren Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah KARAPIÇAK

“Konferansa katılma hakkı elde etmemiz Tirebolu’nun gelesimi açısından çok önemliydi. Konferans iki aşamalı gerçekleşti. 2. aşamada belediyelerin karşılıklı projeler konusunda ikna ve iş birliği görüşmeleri ile devam etti. Belediyemiz adına Projeler konusunda görüşmeleri, Proje Koordinatörü Recep Hıdır ile Tercüman Ümmühan Karapıçak yaptı. Görüşmelerin olumlu geçtiği 2.aşamada, Proje konuları olarak; Sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir Turizm ve Kapasite geliştirme konularında proje anlaşmalarına karar verildi.  Kentin tanıtım ve markalaşması yolunda önemli hibe desteklerinin sağlanacağı bu programdan alacağımız hibeler şimdiden Tirebolu’ya hayırlı olsun“ dedi.



Bu Konferans kapsamında düzenlenen Twinning Café oturumlarıyla, Türkiye ve Avrupa’da ki  yerel yönetimlerin, bilgi ve deneyim paylaşımında bulunarak, “Türkiye AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı”  kapsamında şehirlerin gelişimine katkı sağlayacak uzun dönemli proje ve ortaklıklar geliştirmeleri bekleniyor. (“Türkiye AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı”, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde yürütülüyor.

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5234 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: