Ana Sayfa » Duyurular
Tevfik Kara, Musa Ada'yı Anlattı
14 Nisan 2011 Perşembe 20:20
Tevfik Kara Giresun festivallerinin ve gecelerinin vazgeçilmez ismi Musa ADA'yı anlattı.

Haber-Yorum: Tevfik KARA

www.tireboluhaber.net

Onu 4-5 yıldan beri tanıyorum. Ancak asıl tanışmamız ve samimiyetimiz bir yıl öncesine kadar dayanıyor. Merkezi Almanya'nın Köln kentinde olan Avrupa Giresun Derneği'nin (AGD)  her yıl geleneksel olarak mart/nisan aylarında gerçekleştirdiği aile balosunun sunumunu Musa Ada yapıyor.  

 
Açık söyleyeyim önceleri; "AGD neden sunumu yaptıracak kişiyi ekstra taa  Türkiye'den getiriyor? Buna ne gerek var!" diye düşünüyor  ve  Musa Ada gibilerinin Almanya'da çok olduğuna  inanıyordum.

 

Ancak geçen yıl ve bu sene dikkatle izledim. Daha sonra onu Gümüşhane-Kürtün sınırları içinde yer alan ama genelde Tirebolu, Görele, Eynesil ve Doğankentlilerin kaldığı Kazıkbeli Yayla Şenliklerinin sunumunu yaparken gördüm. Görmekle kalmadım sahnedeki performansını detaylı bir şekilde inceledim.

Vee  sonunda AGD'nin Musa Ada'yı Türkiye'den ekstra Köln'e getirmesini haklı buldum.

Bu adam sahneye yakışıyor!... 

Allah için işini de gerçekten çok iyi yapıyor.

 
Öğretmenlik mesleğinden olsa gerek bir kez diksiyonu mükemmel. Sahneden salona doğru yada meydanlara doğru diyaloğu çok iyi. Diksiyonunun mükemmel olduğu kadar çok sempatik tavırları var. Hani bir söz vardır; "pazarlayacak iyi ürününüz vardır ancak suratınız sirke satar." Musa Ada'nın diksiyonu güzel olduğu kadar yüzüde güleçtir. Herkesi kucaklıyor. Ne konuştuğunu biliyor. Yerine göre esprisinide patlatıyor. Kısacası bir kez daha anladımki Musa Ada, Karadeniz'deki bilhassa da Giresun'daki festivallerin, gecelerin, eğlencelerin ve toplantıların vaz geçilmez ismidir.
 

Bana göre kendilerini  "Karadenizli  yada Giresunlu TV Kanalıyız"  diye lanse  eden TV kanalları ona Karadenizdeki yaşamı konu alan bir proğram yapma imkanı vermelidir.

Bu onu hak ediyor...

Haa son birşey daha;

Eğerki yukarıda sözünü ettiğim TV kanalları bu tür proğramı yapacak-sunacak kişilerde yakışıklılık-karizmatik  gibi bir takım özellikler arıyorlarsa Musa Ada' da bu fazlasıyla var.. 

Tabi görmesini bilene yada herşeyi maddiyatla ölçmeyene.

Benim penceremden görünenler böyle...



Etiketler : Tevfik, Kara,, Musa, Ada'yı, Anlattı,


Bu Haber Toplam 8056 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: