Ana Sayfa
Taşkesen Haberleri Yalanladı
22 Ağustos 2010 Pazar 21:38
Giresun eski valisi Mustafa Taşkesen ''Topal Osman'ın heykeli dikiliyorsa Seyit Rıza'nın heykeli de dikilmelidir'' şeklindeki sözlerin kendisine ait olmadığını açıkladı.

   Vali Taşkesen, yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli Belediyesi tarafından düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali etkinlikleri kapsamında dikilen Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza'nın heykeliyle ilgili bir gazetede yayımlanan haberde yer verilen beyanatın kendisine ait olmadığını belirtti.

   Taşkesen, açıklamasında, bir ulusal gazetenin 20 Ağustos tarihli sayısında, '73 yıl sonra isyanın liderine devlet selamı' başlıklı özel haber yayınladığını hatırlattı. Haberin, yorumlardan çıkarıldığını ve sansasyon amaçlı olduğunu savunan Vali Taşkesen, şu görüşleri dile getirdi: ''Bu haberde söylediğim iddia edilen açıklamalar, tatilini Tunceli'de geçiren, nezaket ziyareti için Valilik makamına gelen bir gazetecinin kayıt altına alınmadan yapılan genel sohbetten çıkardığı yorumlardan ve sansasyon oluşturma gayesiyle attığı başlıktan ibarettir.

   Kendisine röportaj verilmemiş, herhangi bir beyanatta bulunulmamıştır. Özellikle haberde bahsedilen Topal Osman konusu iadeyi itibar ve heykel dikme hususlarında, mevzuattaki boşluğa işaret etmek amacıyla Giresun'daki görevim esnasındaki tecrübelerimi aktarma bağlamında geçmiş olup 'Topal Osman'ın heykeli dikiliyorsa Seyit Rıza'nın heykeli de dikilmelidir' şeklinde bir beyanatım olmamıştır.''

 



Etiketler : Taşkesen, Haberleri, Yalanladı,


Bu Haber Toplam 6547 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: