Ana Sayfa » GİRESUN
Tarım Sigortasında Rekor
28 Ocak 2011 Cuma 10:20
FİSKOBİRLİK Sigorta Genel Müdürü Arif Kayalı, tarım sigortası başvurularında rekor beklentileri olduğunu söyledi.

   2010 yılında 5 bin poliçe hazırladıklarını 2011 yılında ise bu rakamın 10 binin üzerine çıkmasını beklediklerini belirten Kayalı “Hava şartlarının fındık ürünü açısından olumsuz seyretmesi nedeniyle Tarım Sigortası’na başvuruda rekora doğru gidilmektedir. 50 kooperatifimizde bulunan şubelerimizde yoğun bir mesai harcanmaktadır. Personellerimiz hafta sonu da müracaatları almaktadır.2010 yılında 5 bin 101 poliçe hazırlanırken 2011 yılında bu rakama daha şimdiden ulaşılmıştır. Şubat ayı sonuna kadar ise 10 bini geçmesini bekliyoruz” dedi.

Bir Sepet Fındık Parasına

   Üreticinin bir sepet fındık parasına yaşanabilecek olumsuzlukları telafi edebileceklerini de kaydeden Kayalı “2010 yılında yapılan sigorta sonucunda yaklaşık olarak 10 milyon TL’lik zarar tazminatı dağıtılmıştır. Sigorta yaptırmayan üretici de hiçbir haktan faydalanamamıştır.

   Üreticilerin mağdur olmaması için bir sepet fındık parasına yaşanabilecek doğal afet zararları telafi edilebilir. Zaten bunun bilincinde olan üreticilerimizde büyük ilgi göstermeye başlamışlardır. Özellikle hava şartları fındık ürünü açısından olumlu gitmemektedir. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde olması sonucu fındık dalları açmaya başlamıştır.

   Fındığın meyveye durduğu zaman meydana gelebilecek don olayı çok tehlikelidir. Şuanda da bu tehlike üretici için kapıdadır. Bütün üreticilerimizi mağdur olmamaları açısından tarım sigortası yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.


Etiketler : Tarım, Sigortasında, Rekor, ,


Bu Haber Toplam 8535 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: