Ana Sayfa » Belediyeler
Tarihin Kokusu Tireboludan Dünyaya Yayılacak
23 Ağustos 2017 Çarşamba 22:19


 Tarihin Kokusu Tireboludan Dünyaya Yayılacak

 

       

 

3000 yıllık Tarihiyle köprü vazifesi gören ilçemiz, tarihe yaptığı ev sahipliğini Turizm ile birleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Yeniköy Mahallesinden başlayan Tarihi Gazipaşa Caddesinde yapılacak olan "Sağlıklaştırma Projesi" ile Tirebolu bundan önce olduğu gibi bundan sonrada adından çokça söz ettirecek.

2018 yılında Gazipaşa Caddesinde bulunan 93 binanın ön cepheleri restorasyon çalışmaları kapsamında tarihimize uygun bir hale getirilmiş olacak.

Gazipaşa Caddesinde 14 adet tescillenmiş Binanında iç ve Dış resterasyon çalışmaları tamamlandığında ilk gün ki görünümüne kavuşmuş olacak.

Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, projenin hayata geçmesi için Ankara'da çok yoğun mesai harcamıştı.

Proje kapsamında bugün de Gazipaşa Caddesinde fizibilite çalışması başladı çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Karapıçak,"Tirebolu'nun tarihi misyonunu ön plana çıkararak turizme kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir yandan sosyal sorumluluklarımızı, alt yapı çalışmalarımızı söz verdiğimiz projelerimizi hayata geçirirken diğer yandan 3000 yıllık tarihimizi turizmle buluşturmak için çaba sarf ediyoruz. Bu çalışmalarımızda bizden desteğini esirgemeyen, önümüze çıkan her kilide anahtar olarak yolumuzu açan Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli Beye, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk Beylere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum."dedi.

 

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5874 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: