Ana Sayfa » Güncel
Tarihi Bedrama Kalesi Yolu Asfaltlandı
30 Haziran 2013 Pazar 14:44


Tirebolu Kaymakamı Yaran, DOKA’dan sağlanan destekle turizme kazandırılan Bedrama Kalesi’ne çıkan 2100 metrelik yolun KÖYDES Projesiyle asfalta kavuşturulduğunu söyledi.

 

Tirebolu’nun Örenkaya Köyü sınırları içinde bulunan Tarihi Bedrama Kalesi yolu, nihayet İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’ın girişimleri sonucu asfalta kavuştu.

 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından verilen ödenekle geçen yıl turizme kazandırılan Bedrama Kalesi’ne çıkan taş ve stabilize yolun, KÖYDES Projesi kapsamında asfaltlandığını bildiren Tirebolu KaymakamıYaran, “Yöre turizmine önemli katkılar sağlayacak olan tarihi Bedrama Kalesi yoluna 2100 metrelik yeni asfalt döktürdük. Artık bu tarihi kalemize ulaşmak daha kolay ve sağlıklı olacak. Turistik açıdan büyük bir öneme sahip olan Bedrama Kalesi’ni ziyarete gelecek yerli ve yabancı turistler burayaaraçlarıyla birlikte çıkabilecekler.Yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde tarihi kalenin yolunun asfaltlanması, yöre turizmi açısından önemli bir gelişmedir” dedi.

 

 

Öte yandan, uzun yıllardır yol sorunu olan Bedrama Köyündeki tarihi kalenin asfalt yola kavuşması, köy halkını ve turizm acentalarını çok mutlu etti. Bu konudaki memnuniyetlerini dile getiren yöre halkı, Bedrama Kalesi yolunun asfaltlanmasını sağlayan kaymakam Yaran’a, sitemiz aracılığı ile teşekkür ve şükranlarını ilettiler.

 

Haber&Fotoğraflar: Emre EMANET

 
 
 
 
 


 


 

 



Kaynak: medyatirebolu Etiketler : Tarihi, Bedrama, Kalesi, Yolu, Asfaltlandı,


Bu Haber Toplam 7034 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: