Ana Sayfa » Belediyeler
Sudanlı Başkanlar Bağcılar’a hayran kaldı
20 Ağustos 2013 Salı 20:34
Sudan’ın çeşitli eyaletlerinde görev yapan 17 belediye başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nın davetlisi olarak İstanbul’a geldiler. Konuk belediye başkanları öncelikle İ

 Sudanlı Başkanlar  Bağcılar’a hayran kaldı

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı tarafından davet edilen Sudanlı belediye başkanları Bağcıları gezdi. İlçedeki önemli tesislerde incelemelerde bulunan başkanlar, yapılan hizmetler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.
 
 
Sudan’ın çeşitli eyaletlerinde görev yapan 17 belediye başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı’nın davetlisi olarak İstanbul’a geldiler. Konuk belediye başkanları öncelikle İBB’nin yaptığı çalışmaları yerinde görerek bilgi aldılar. Daha sonra ilçe belediyeleri ziyaret eden konuk Sudanlı belediye başkanlarının ilk durağı Bağcılar oldu.
 
DERSLERE KATILDILAR
 
Rehber eşliğinde Bağcıları gezen grup, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’ne geldi. Burada Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, konuk başkanlara bir sunum yaptı. Bağcılar Belediyesi’nin işleyişini ve hizmetlerini anlatan Subaşı, sosyal projelere verdikleri öneme değindi. Bağcılar’ın, Türkiye’deki onlarca ilden fazla nüfusa sahip olduğunun da altını çizen Başkan Yardımcısı Subaşı, gerçekleştirilen önemli bazı projeleri Dünya Bankası, AB, Kalkınma Ajansı ve İŞKUR’un desteği  ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkanlar, sunumdan sonra farklı branşlarda eğitim gören yetenekli çocukların derslerine de katılıp ilgiyle izledi.
 
MUHTEŞEM BİR SARAY
 
Konuk Sudanlı belediye başkanları, Engelliler Sarayı’nı da ziyaret etti. Başkanlar, Engelliler Sarayı’nın farklı mimari yapısını görünce “Muhteşem bir eser” demekten kendilerini alamadılar. Farklı engelli gruplarına eğitim verilen merkezde, öğrencilerin çalışmalarını da inceleme fırsatı bulan konuk başkanlar, engellilere verilen değeri takdir ettiklerini söylediler.
Engelliler Sarayı’nda eğitim gören Engelli Müzik Grubu da, Sudanlı başkanlara sürpriz yaparak mini bir konser verdi. İki görme ve bir bedensel engelli grubun söylediği şarkılardan etkilenen başkanlar, ayağa kalkarak Sudan’a has sevgi gösterisinde bulundular.
Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ni de ziyaret eden konuk başkanlar,  Bağcılar Belediyesi’nin kadınlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.
 
BURADA İNSANA SAYGI VAR
 
Sudan Keseler merkez Belediye Başkanı Ahmet Adlan, Bağcılar’a hayran kaldıklarını belirterek, yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Lokman Çağırıcı’yı tebrik etti. Başkan Adlan, “Türkiye ilk defa geliyorum. Bir haftadır İstanbul’da birçok yeri gezdik. Bu ziyaret bizim için çok önemli bir deneyim oldu. Bağcılar ilçesinde yapılan çalışmaları görüp de şaşırmamak ve imrenmemek elde değil.  Oldukça gelişmiş bir ilçeniz var. Burada insana saygı var ve onların hayatını kolaylaştırılacak hizmetler yapılmış. Özelliklere kadınlara ve engelliler yapılan çalışmalardan çok etkilendik” diye konuştu.
Konuk başkanlar,  Ertuğrulgazi parkı ve sosyal tesislerinde bulunan Osmanlı Konağı’nda yemek yedikten sora Bağcılar’dan ayrıldılar.
 


Etiketler : İstanbul, Büyükşehir, Belediyesi, ve, AK, Parti, İl, Başkanlığı, tarafından, davet, edilen, Sudanlı, belediye, başkanları, Bağcıları, gezdi,


Bu Haber Toplam 17218 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: