Ana Sayfa
STK'lar ve YÖK Neden Sessiz
26 Ağustos 2010 Perşembe 13:45
Giresunlular YÖK'ten adaletli bir karar vererek en çok oy alan adayların Cumhurbaşkanına sunulmasını istiyor.

TÜRKMEN'İN HAKKINI KİM SAVUNACAK ? 

Giresun Üniversitesi Rektörlük seçimi,sonrasında gelişen olaylar,Giresunluların kendi değerlerini yok saydığını birkez daha gözler önüne serdi. 

Giresun Üniversitesi Rektörlük seçimlerinde 29 oy alarak ikinci olan ancak YÖK tarafından tasfiye edilen Profesör Mustafa Türkmen konusunda Giresun'da kimsenin sesinin çıkmaması üzüntü yaratıyor.
 
Trabzonluların oluşturduğu dayanışma kültürünün Giresun'da tam tersinin olmasına bir anlam verilemezken,Sivil Toplum Örgütlerinin böyle hayati bir konuda sessizliğe bürünmeleri ise değişik yorumlara neden oluyor.
 
Mustafa Türkmen konusunda Giresun Sivil Toplum Örgütlerinin sınıfta kaldığını kaydeden bir grup akademisyen "Sayın Türkmen Üniversiteye siyaset bulaştırmayacak kadar nitelikli bir bilim adamıdır.Her partiye eşit mesafede olduğu için kimse kendisini gündeme getirmemiştir.Aslında sayın Türkmen bilim adamlarına yakışır şekilde tarafsız davranmaktadır.Seçimde ikinci olmasına rağmen sayın Cumhurbaşkanı Gül'e sunulan listeye nedense alınmamıştır.
 
Bu olaya Giresun'da kimsenin tepki vermemesi manidardır.Aslında sayın Türkmen akademik açıdan Rektörlük için en ideal isimlerden biridir.Böyle bir bilim adamı Trabzonlu olsaydı şuanda mutlaka bir üniversitede Rektör olarak göreve başlardı.Ama Giresunlular nedense Giresunlulara değer vermiyor.Ulusal basın bu haksızlığı yazıyor ama Giresun'da aynı duyarlılık yok.Eğer birinci olan aday Rektör olmayacaksa neden sayın Türkmen gündeme alınmamaktadır.Muhalefet Partileri acaba Rektörlük gibi önemli bir konuda neden bu kadar sessiz kalmışlardır.Ortada bir yanlışlık yok mudur da kimse sesini çıkarmamaktadır.O yüzden sayın Türkmen gibi değerleri sahiplenelim.Bu isimleri Giresun'dan kaçırırsak üniversite büyüyemez.2 yılda ulaşacağı yere 12 yılda ulaşır"ifadesini kullandılar
 
 SÜREÇ NASIL BAŞLAMIŞTI?
Giresun Üniversitesi’nde Prof. Dr. Osman Metin Öztürk’ün emekli olmasıyla boşalan rektörlük seçimi için 18 Haziran’da 89 akademisyen oy kullandı. Seçimlerde Prof.Dr. Halil İbrahim Bahar 31, Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29, Prof. Dr. Aygün Attar 21, Prof. Dr. Ayhan Bölük 4, Prof. Dr. Yılmaz Can 2 ve Prof. Dr. Murat Teker 1 oy aldı.
 
YÖK ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunduğu listede bu sıralamayı dikkate almadı. Seçimlerde en fazla oyu alan iki aday Prof. Dr. Bahar ve Prof. Dr. Türkmen’i listeden çıkardı. YÖK’ün 3 kişilik listesine ise 21 oy alan Azerbaycan asıllı Prof. Dr. Aygün Attar, 4 oy alan Prof. Dr. Ayhan Bölük ve 2 oy alan Prof. Dr. Yılmaz Can’ın ismi yer aldı.


Kaynak: giresunaktuel Etiketler : STK'lar, ve, YÖK, Neden, Sessiz,


Bu Haber Toplam 7193 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: