Ana Sayfa » Güncel
SSK'yı Kurdu, Düzenini Kuramadı
13 Kasım 2011 Pazar 15:21
Türkiye'nin yaşayan en yaşlı SSK'lı Kurucu Üyesi Osman Kirman SSK'yı kurmasına rağmen bir türlü kendi düzenini kuramadı.

Giresun’un Görele İlçesine Bağlı Dedeli Köyünde yaşayan 1922 doğumlu 89 yaşında ki SSK kurucusu Osman Kirman 1945 yılında başladığı çalışma hayatında 1971 yılında 83 numaralı Sigorta Sicil Numarası ile emekli olmasına rağmen bugün geçinebilmek için hala kahvehanesinde gelen müşterilerine çay servisi yapıyor.

     1945 yılında İstanbul Balat’ta çalışma hayatın başladığı bir un fabrikasında ilk defa 83 no lu sicil numarası ile SSK nın kurulmasına öncülük eden Osman Kirman almış olduğu emekli maaşı ile geçinemediğini ifade ederek, çıkarılması düşünülen intibak yasasını bekliyor. SSK nın kurulmasında büyük katkıları olduğunu söyleyen 89 yaşında ki Osman Kirman, bugün Türkiye’nin en büyük kurumlarından birisi olan SSK nın tek bir yöneticisinin bile kendini arayıp sormadığını ifade ederek, çoğu defa sağlık kurumlarında 83 numaralı sicil numarasının ilgi uyandırdığını belirtti.

    Görele’nin Dedeli Köyünde kırk yıldır hem kahve hem de bakkal işleten Osman Kirman çalışmaktan asla yorulmadığını ifade ederek, sabah namazı ile beraber kahvehanesinin kapısını açarak müşterilerini bekliyor. 



Kaynak: Şaban Kutlu Etiketler : SSK'yı, Kurdu,, Düzenini, Kuramadı,


Bu Haber Toplam 7727 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: