Ana Sayfa » Dernekler
Soğukpınarlılar derneği 3.Kuruluş yılını kutladı
01 Ocak 2016 Cuma 19:01


 Bursa Soğukpınarlılar Derneği 3.Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Bursa’da faaliyetlerine devam eden Espiye Soğukpınar Kültür ve Yardımlaşma Derneği 3.Kuruluş yıl dönümlerini dernek merkezlerinden gerçekleştirdikleri bir program ile kutladı.

Kur-an’ı Kerim okunması ile başlayan programa Araştırmacı-Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman, Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan Kara, Bursa Tirebolular Derneği Başkanı Bülent Akça, Bursa Yağlıdereliler Dernek Başkanı Ali Kılıç, Bursa Espiyeliler Dernek Başkanı Nazım Aycı, Bursa Tirebolu ve Güceliler Derneği Başkan Vekili Enver Meşe, Espiye Seydiköy-Gümüşdere Köyü Dernek Başkanı Kemal Topal, Espiye Taflancık Köyü Dernek Başkanı Yaşar Kök, Güce Tekkeköy Dernek Başkanı Murat Güven, Güce Bonçukçukur Köyü Dernek Başkanı Yakup Çukur, Espiye Avluca Köyü Dernek Başkanı Eyüp Aktaş, Espiye Ericek Köyü Dernek Başkanı Seyfettin Kurt , Güce İlit Dayıcık Derneği Başkanı Zekeriya Bayram, Güce Sarıyar-Fırınlı Köyü Dernek Başkanı Erol Kaya ve dernek üyeleri katıldı.

Programa Gebze’den katılan Espiye Soğukpınarlı Araştırmacı-Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman Giresun tarihi ve Soğukpınar Beldesinin hakkında bilgilendirmede bulundu.

HARŞİT VADİSİNİN ÖNEMİ UNUTULMAMALI

Tüm Giresunlulara Bursa’dan bir çağrıda bulunan Kahraman; ” Giresunlulara Tarihi bir görev düşüyor. Harşit Türk tarihinin ikinci Çanakkalesidir. Çanakkale’yi bildiğimiz kadar, 16 ay boyunca Harşıt‘da verilen mücadeleyi kamuoyuna mal edemezsek, Giresunlular olarak tarihimize karşı büyük bir vefasızlık yapmış oluruz. Onun için orada verilen mücadeleyi kamuoyuna aktarmak için üzerimize düşen görevi yapmalıyız” dedi

“KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ”

Dernek Başkanı Yusuf Sarıkaya’da derneğin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler sundu.

Dernek olarak bir köprü vazifesi gördüklerini belirten Sarıkaya; “Esnaflarımızdan ve üyelerimizden topladığımız yardımlar ile ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere yardımda bulunduk. Gezi çalışmalarımız ile üyelerimizin Sosyalleşmesine katkı sağladık. Şimdide web sitemizi kurarak tüm çalışmalarımızı buradan paylaşıyoruz. Özellikle 15 günde bir yaptığımız Hatim Programları ile maneviyatımıza da önem veriyoruz” dedi.

Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan Kara’da yapmış olduğu konuşmasında derneğin 3.kuruluş yıldönümünün hayırlı olması temennisinde bulundu.

3.YIL ANISINA YAŞ PASTA KESİLDİ

Derneğin 3.Kuruluş yılana özel hazırlanan pasta programa katılan davetliler ile birlikte kesildi. Ayrıca Derneğin önceki dönem başkanlarından Şenol Kahraman’a da yapmış olduğu çalışmalarından dolayı birde Plaket verildi. Program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Erdal Avcı/ Giresun Havadis

 

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Hasan, TuranAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6411 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: