Ana Sayfa » Güncel
Şebinkarahisar'da Turist Heyecanı
23 Haziran 2015 Salı 21:51


 İLK TURİST KAFİLESİ GELİYOR

ŞEBİNKARAHİSAR’DA YABANCI TURİST HEYECANI

Giresun Şebinkarahisar Meryem Ana manastırı restorasyonu sonrasında ilk toplu turist kafilesi 22-25 Temmuz günleri Şebinkarahisar’a geliyor.

Turizm firmasının Şebinkarahisar Kaymakamlığına yaptığı müracaatta, Yunanistan’dan gelecek turist kafilesi 40-50 kişi civarında olacağı ve Şebinkarahisar’dan göç eden Rumların geleceği bildirildi.

Turizm firması yetkilileri 25 Haziran'da Şebinkarahisar'a gelerek Kaymakam Murat Çağrı Erdinç ve kurumlar ile görüşerek durum değerlendirmesi yapacaklar.

Turizm konusunda bir açık hava müzesini andıran Şebinkarahisar, ilk turist kafilesinin gelmesi ile birlikte yapılacak karşılama ve ağırlama bundan sonra gelecek turistlere de örnek teşkil edecektir. Giresun’a sağlayacağı ekonomi ile birlikte, Şebinkarahisar’ın marka yüzünü ortaya çıkaracak turistik ziyarette, tarihi mekânları gezilecek, yöresel tatlar ve davul-zurna, kemençe eşliğinde  horan coşkusu ile yöresel müzikler dinlenecek olup, gelen turist kafilesini Yunanistan turizm seyahat acenteleri organize ediyor.

Şebinkarahisar’dan göç eden Rumların ''Aynı müzik, aynı horan, aynı coşku'' ile davul zurna, kemençe, horan, türkülerin yankılanacağı turistik hasret buluşmasında Kültür adına benzerlikler ile birlikte yapılacak karşılamada ’’ kardeşlik, sevgi ve barış’’ duyguları tavan yapacaktır.

Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Tamzara Defilesi organizasyonunda yaptığı konuşmada Rumlara ve Ermenilere davet çağrısında bulunmuştu.

Kaymakam Erdinç yaptığı konuşmada "Şebinkarahisar’dan Rum ve Ermeni Şebinkarahisarlılara en samimi duygularımla bir çağrıda bulunuyorum" diyen Erdinç, "Saygıdeğer konuklarımız tanıtım filmimizde belki fark ettiniz belki de fark etmediniz, saniyeler içerisinde geçen filmin başında Rumların kutsalı Meryem Ana manastırında bir Türk kadını, Ermeni bir el sanatı olan tamzara bezi dokuyor. İşte tarih bize böyle büyük bir kültür mirası bırakmış durumda ve o mirası sahipleri olan bizler bu zengin coğrafyanın insanının faydasına, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Yurtta sulh cihanda sulh’ prensibi içerisinde geniş şeyler söylemek durumundayız. Bu vesileyle buradan Rum ve Ermeni Şebinkarahisarlılara en samimi duygularımla bir çağrıda bulunuyorum. Memleketiniz Şebinkarahisar sizleri bekliyor, cani gönülden bir hemşeri olarak şimdiki gibi ülke sınırlarında değil eskiden olduğu gibi evlerinizin yan yana olduğu gerçek anlamda birbirinize komşu olduğunuz gibi ve tıpkı Avak Şabatın, Paskalya yortusunun ve Ramazan ayının beraberce kutlandığı, sizlerin bir tas çorbada birleştirildiği günlerdeki gibi , barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşayalım’’, dedi.

ŞEBİNMEDYA-Sadi Toygar



Etiketler : Vatangiresun.com/Şebinmedya/,


Bu Haber Toplam 5968 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: