Ana Sayfa
Şebinkarahisar'da Festival Açılışı
08 Temmuz 2012 Pazar 20:42
3. Şebinkarahisar Kültür ve Sanat Ceviz Festivali'nin açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.

Açılışa, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vali Dursun Ali Şahin, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, İstanbul Milletvekilleri Ünal Kacır, Ahmet Baha Öğütken, Kaymakam Avni Oral, Belediye Başkanı Şahin Yılancı Ak Parti İl Başkanı Av. Sabri Öztürk, birçok davetli ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
Bakan Bayraktar, Şebinkarahisar Kültür Sanat ve Ceviz Festivali´nin Doğu Karadeniz´de turizmin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Şebinkarahisar meydanının yapılmasına katkı sağlama sözü veren  Bakan Bayraktar şöyle konuştu: " Şebinkarahisar bizim için önemli bir yer. Bizim için olduğu kadar sayın Başbakanımız için de çok önemli bir yer. Çünkü buraya hastane yapılırken sayın Başbakanımız talimat vererek hemen hastane binasının yapılmasını istemiştir. O bakımdan bu festival Doğu Karadeniz´de turizmin gelişmesine önemli katkılar yapacaktır. Aynı zamanda Şebinkarahisar ilçemizin gelişmesine, büyümesine, gençlerinin daha iyi eğitim görmelerine önemli katkılar yapacaktır. Yine sayın Valimizin öncülüğünde yürütülen çalışmayla belki de ilerde Türkiye´de üretilen cevizin yüzde 10´u bu bölgede üretilecek. Ben bu festivali düzenleyen emeği geçenlere teşekkür ediyorum" 

Vali Dursun Ali Şahin’de binlerce kişinin katıldığı festivallerin sevginin pekiştiği,dostlukların arttığı buluşma merkezleri olduğunu söyledi. Şebinkarahisar’a özel bir önem verdiklerini kaydeden Vali Şahin, yöreye has ürünlerin yetişmesi için çalışma içinde bulunduklarını söyledi. Giresun Şebinkarahisar arasındaki karayolun iyileştirilmesi ve Eğiribel Tünelinin yapılacağını dikkat çeken Vali Şahin, bu yolun yapılması ile Giresun- Şebinkarahisar arasının 1 saat 15 dakikaya ineceğini sözlerine ekledi.
 
Kaymakam Avni Oral’ ile Belediye Başkanı Şahin Yıllancı’da yaptıkları konuşmalarda, festival hakkında bilgi vererek katılımlarından dolayı Bakan Bayraktar, Vali Şahin, Milletvekilleri ve diğer konuklara teşekkür ettiler.Festival anısına plaket ve cevizden yapılmış sandık takdim ettiler.
 
Konuşmaların ardından Bakan ve Vali alandan ayrıldılar. 3 gün sürecek olan festivalde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Etiketler : Şebinkarahisar'da, Festival, Açılışı,


Bu Haber Toplam 8988 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: