Ana Sayfa » Belediyeler
Savaş Akarçeşme'den Müjdeli Haberler
18 Ocak 2016 Pazartesi 18:05


 Çamoluk Belediye Başkanından Müjdeli Haberler

Giresun Medya Platformunun her hafta Pazar günleri hazırlayıp sunduğu "Medyada Giresun" adlı haber programın bu haftaki konuğu Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme oldu. Başkan, program boyunca Çamoluklulara müjde üstüne müjde verdi.

Pazar günleri canlı olarak Kanal 28'de Giresun Medya Platformu'nun hazırlayıp sunduğu "Medyada Giresun" adlı programa, konusunda deneyimli ve uzman konuklar misafir olmaya devam ediyor. Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar, Başkan Yardımcısı İbrahim Balcıoğlu, Ethem Bakar, platform üyeleri Abdullah Öner Meral, Aydın Kömürcü ve Hüseyin Şenel Odacı'nın katıldığı "Medyada Giresun" adlı programın bu haftaki konukları Giresun'un parlayan yıldızı Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme ve Çamoluk Derneği Başkan vekili Hüseyin Kızılkan oldu.

Edebiyat Öğretmenliğinden Belediye Başkanlığına geçiş sürecini anlatan Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, seçimlerde aday olduğunda Çamoluk'ta görev yapmış kaymakamlara, belediye başkanlarına ulaşarak Çamoluk'ta neler yapılmalı, siz olsaydınız ne yapmak isterdiniz diye sorarak acil yapılması gereken projeleri görev yaptığı Kocaelinin plakasıda olan 41 Projeyi bu şekilde tespit ettiğini anlattı.  Çamoluklulara "İşimiz Hizmet Olacaktır" diyerek 41 Proje sözü verdiğinide söyleyen başkan Akarçeşme, projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bunları birer birer hayata geçiriyoruz. Projelerin dışında insana yönelik yatırımlara, kültür faaliyetlerine ve Turizme çok önem verdiğini bununla ilgili çok önemli alt yapı çalışmalarının olduğunu belirtti.  İşadamı ve Çamoluk Derneği Başkan Vekili Hüseyin Kızılhan ise Çamoluk Derneğini tanıtarak derneğin amaçlarını anlattı. Dernek çatısı altında Öğrencilere burs veren bir komisyonun olduğunu, bu komisyonun önümüzdeki yıllarda Vakıf adı altında kurumsallaşarak bu hizmete devam edeceklerini söyleyen Hüseyin Kızılhan, Belediye başkanı Savaş Akarçeşme ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve birlikte çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İyi bir eğitimci olmanın yanında, iyi bir yorumcu ve gözlemcide olan Sayın Savaş Akarçeşme, kendisine yöneltilen soruları içtenlikle ve samimiyetle cevaplarken, önemli konular hakkında izleyicilere bilgiler aktardı. Eğitim tecrübesini hizmetlerine de yansıtan Başkan Akarçeşme Program boyunca Çamoluklulara müjdeli haberler verdi. Çamoluk'un içinden geçen Kelkit Çayı Projesinin DSİ Tarafından onaylandığını, 25 Martta Türkiye Rafting Şampiyona yarışmasının 1. Etap yarışma ve açılışının Çamoluk'ta yapılacağını, Çamoluk Kuru Fasulyesinin tüm analizlerinin yaptırılarak, Türkiye'de İspir kuru fasulyesinden sonra en kıymetli kuru fasulyenin Çamoluk fasulyesi olduğunun tescillendiğini söyledi.  Giresun'da Çamoluk Belediyesi irtibat bürosunun açılacağının müjdesini de veren başkan Akarçeşme, Tarihi Kentler birliği üyesi olan Çamoluk'un bu konuda önemli çalışmalara imza attığını söyleyerek, Bektaş Bey Cami'sinin Vakıflar Genel Müdürlüğünde tescilinin yapıldığını, Hacıahmetoğlu ve Kaledere Köylerinde bulunan tarihi kalalerin resterasyon çalışmalarının başlayacağının müjdesini de verdi. Adeta saklı ve keşfedilmeyi bekleyen Çamoluk ulaşımına nefes aldıracak Sarpkaya-Akıcılar yolunun açılacağını, Şebinkarahisar Belediye Başkanı ile birlikte Çamoluk-Şebinkarahisar bağlantı yolu için Ankara'da birtakım ziyaretler yapılarak yol çalışmalarına başlanacağını belirtti. Giresun il ve ilçe Sivil Toplum Kuruluşları ile de yakından ilgilenen Sayın Savaş Akarçeşme, Çamoluk Dernek başkanı ve yönetim kurulu ile birlikte Çamoluk'un kalkınması için çalıştıklarını söyledi. Ayda bir mutlaka İstanbul ziyareti yapan Akarçeşme, programa davetlerinden dolayı Giresun Medya Platformu ve Kanal28 ailesine teşekkür etti. Aydın Kömürcü ve platform üyeleri tarafından programa konuk olan Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme'ye Giresun Spor atkısı hediye ederek, 31 Ocak 2016 Tarihinde başlayacak olan Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen 7. Dernekler arası Şehit Birkan Gündüz Futbol Turnuvası açılışına katılması için davetiye verildi.

 Her hafta pazar günleri Kanal 28'de canlı olarak 11,30 ile 13,30 saatleri arasında yayınlanan "Medyada Giresun" adlı programa, sizler kahvaltınızı yaparken mesaj ve e-mail yolu ile ya da canlı yayına bağlanarak, Giresun ile ilgili taleplerinizi ve düşüncelerinizi iletebilir, programa sizlerde katılabilirsiniz.

 

Hüseyin Şenel Odacı

www.sebingundem.com

 



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 6491 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: