Ana Sayfa » Güncel
Sarıyer'de Ayak Oyunları Şimdiden Başladı
18 Temmuz 2013 Perşembe 21:49
İstanbul Sarıyer'de yerel seçimler öncesi ayak oyunlarına her gün bir yenisi ekleniyor.

Özellikle Giresunluların yoğun olarak yaşadığı Ayazağa mahallesi'nin Şişli'den alınıp Sarıyer'e bağlanmasından sonra Sarıyer'de seçimler oldukça çekişmeli geçecek gibi görünüyor.

 

Ak Parti iktidarının Sarıyer'e götürdüğü Metro ve Tünel gibi hizmetler iktidarın buraya ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Son olarak Ayazağa mahallesi de Sarıyer'e bağlanınca CHP ve Belediye Başkanı Şükrü Genç için iş içinden çıkılmaz bir durum aldı çekişmeler ve kavgalar şimdiden başladı.

 

Özet olarak Sarıyer'de seçimlerin kaderini büyük ölçüde Ayazağa'daki Giresunluların oyu belirleyecek. Ak Parti yenilediği ilçe yönetimine camiada sevilen Giresunluları da alarak Giresunlulara mesajını verdi ve her fırsatta da Sarıyer'i beraber yöneteceğiz diyerek Giresun seçmenine biz daha yakınız demeyi ihmal etmiyor.

 

Öte yandan Sarıyer'in Giresun Şebinkarahisar'lı Belediye Başkanı Şükrü Genç ise bölgeye ve Şebinkarahisar dışındaki Giresunlulara bugünlerde daha da yakın durarak ben sizin hemşerinizim mesajı vermeye çalışıyor. 

Bu duruma bazı Giresunlular olumlu baksada, özellikle Ayazağa'daki büyük Giresun kitlesi Şükrü Genç, Giresunlu olduğunu yeni yeni hatırlamaya başladı diyerek tepki gösteriyor.Bölgedeki Giresun STK'ları ise şimdilik kendilerine ve faliyetlerine destek olanın yanında gibi gözüküyor.

 

Fakat burada gözden kaçırılmaması gereken husus bazı STK'ların sanki Giresunluların oyu bizim dediğimiz yere gider gibi havalarda olması seçimlerde bu STK'lara güvenenler açısından  hüsranla sonuçlanacak bir neticeyi çıkarabilir. Bunun örnekleri daha önceleri çok görülmüştür.

 

http://vatan28.com/chp-sariyeri-kaybedecek_haberi_797.html

 

AK PARTİ SARIYER İLÇE BASIN TOPLANTISI

 

İstinye’deki saldırı “provokasyondur”

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, İstinye’de kendisi ve arkadaşlarına yapılan saldırı için düzenlediği basın toplantısında “Bu bir provokasyondur. Sarıyer Belediyesi’nin bu sene burada Ramazan etkinliği yapamamasının hazmedilememesidir” dedi. 

 

“Konuyu birinci ağızdan duymanızı istedik”

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir geçtiğimiz akşam İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstinye eski tersane alanında düzenlediği Ramazan etkinliklerini gölgelemek isteyen bir grubun çıkarttığı olayla ilgili açılan iftar sonrası iftar çadırında bir basın toplantısı düzenledi.

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, olay esnasında saldırıya maruz kalan İlçe Başkan Yardımcısı Salih Güzel ve Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan’la birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Dün akşam yaşanan olayla ilgili farklı dedikodulara neden olmamak için konuyu birinci ağızdan duymanızı istedik ve bu nedenle sizlerle bir araya geldik” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin İstinye eski tersane alanında düzenlediği basın toplantısına, Basın toplantısına Ak Parti Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda Ak Partili vatandaş katıldı.

Özdemir konumasının başında, Sarıyer’in huzur mekanı ve boğazın incisi olduğunu söyleyerek, emniyet kayıtlarına göre en az olay yaşanan ilçe olduğunu belirtti. “Arzu ediyoruz ki, hep öyle kalsın. Sadece AK Parti değil, siyaset yapan bütün kurumların bunun böyle olmasına dikkat etmesi gerekir. Biz de bunun bu şekilde olması adına hizmet veriyoruz” dedi.

“Büyükşehirin hizmeti birilerini rahatsız etti”

“Burası İstinye eski tersane alanı olarak geçiyor. Milli Emlak’a ait bir arazi ve Kıyı Emniyeti’ne tahsis edilmiş bir yer. 4 yıl öncesine kadar Sarıyer Belediyesi’nin burada Ramazan etkinlikleri yaptığı bir yerdi. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi bunu talep etti ve hizmet vermek istediğini iletti. İlgili kurumlardan da izin alarak resmileştirmiş oldu. Ancak bir ay boyunca burada bu hizmeti vermenin hazırlığını yapması birilerini rahatsız etti.

“Bu olay bizim teşkilat olarak bütünleşmemize neden olmuştur.”

Sarıyer Belediyesi bu yıl burada Ramazan etkinliği yapamamasının sıkıntısını gerek belediye meclisi, gerekse farklı ortamlarda defalarca dile getirdi. En son meclis toplantısında, bazı dernek üyelerinin, meclis üyesi arkadaşlarımıza hitapları, siz basın mensupları tarafında da kayıt altına alınmıştır.

Dolayısıyla malumun ilanı.. Bir provokasyon söz konusu idi. Buradaki huzurlu ortamın bozulması, buraya gelen insanların sıkıntıya sokulması amacıyla bir şeylerin tezgahlandığını sezinliyorduk ve bu konuda emniyetimizi uyardık. Bu olay tamamen bir yönlendirme, yapılan etkinliği itibarsızlaştırma, gölgelemedir. Biz, bir hafta on gündür bu olayı değişik defalar gördük ve ilgililerle görüştük. Belediyenin bu ortamı bu sene kullanamamasının vermiş olduğu sıkıntıyı, bazı yerlerde dernekler ya da İstinye’deki bazı gençler üzerinden, sokak takımı üzerinden, buradaki huzuru kaçırmak amacıyla yapmış olduğu bir şey olarak düşünüyoruz. 15 yaşındaki gençler bizim gençlerimizdir. Biz perde arkasında kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Gençlerle bir sıkıntımız yok. Sadece bir hazımsızlık söz konusu. Bu olay bizim teşkilat olarak bütünleşmemize neden olmuştur. Ramazan etkinliği ve iftar yemeklerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.”

“Herkes sözünün nereye gittiğinin hesabını verecek”

Özdemir, konuşması sırasında Sarıyer’de yayın yapan bir yerel basın kuruluşuna da dikkat çekerek, “AK Parti’yi hedef alan bir yerel basının da bazı arkadaşlarımızı hedef göstermesi ve provokasyonla bize karşı olan yönlendirmesi de gözümüzden kaçmadı ve bunun için de gerekli tahkikatı başlatacağız. Herkes sözünün nereye gittiğinin hesabını verecek” dedi.

Özdemir, tersane alanındaki Ramazan etkinliğinde işletmecilik yapan kişiyle de bir sorun olmadığını belirtip şunları söyledi:

“Sarıyer Belediyesi 4 yıldır hangi firmayla bu etkinliği yapmışsa Büyükşehir Belediyesi de aynı kişiye verdi. İşletmeciyle ilgili bir sorun yok. 4 yıldır olmayan sorun bugün mü ortaya çıktı. Amaç burada tamamen huzuru kaçırmaktır ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Burada birçok dernek var ama özellikle bir dernek burayı sahiplenmeye ve parsellemeye çalışıyor ve bu amaçla personeli tehdit etmiştir. Burası bizim değil, Milli Emlak’ındır. Bunlar da yargıya hesabını vereceklerdir.”

 

http://metropolyasam.com 

 

http://metropolyasam.com/istinyedeki-saldiri-provokasyondur



Etiketler : Sarıyer'de, Ayak, Oyunları, Şimdiden, Başladı,


Bu Haber Toplam 15724 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: