Ana Sayfa » Güncel
SARIYER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR'ÜNÜ ZİYARET ETTİK
03 Aralık 2014 Çarşamba 20:07


Bir süre önce Sarıyer ilçe milli eğitim müdürlüğüne atanan Hemşerimiz sayın İbrahim Tahmaz'ı makamında ziyaret ettik.
Bizleri hoş bir sedayla karşılayan sayın Tahmaz, Giresun'a ve hemşericiliğe dair  hoş güzel ve o kadar da önemli konulara deyindi.
Giresunlular olarak yıllar önce gurbet ele gelmişiz ekmek parası için kimimiz fabrika işci, kimimiz Devletin çeşitli kademelerinde memur,Esnaf böyle uzar gider. Bu koca şehirde bir birimizi belki günlerce görmüyoruz akraba olsak bile dünya işlerinden olsa gerek.İşte onun için  sivil Toplum kuruluşlarını önemsiyorum zaman zamanda içerlerinde buluyorum çalışmalarına katılıryorum.
 Birlik olmamız bir olmamız gerek. geldiğmiz yerleri unutmamak gerek. Kültürümüze  Geleneklerimize bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bir Birinden değerli  sanatcılarımız var Hepsine sayğı duyuyorum ama sadece horun oynayıp eylence değildir kültür tabiki onlarada ihtiyacı oluyor kişilerin sonuçta insanız,     
Yani şunu yapmak çok isterim hemşerilerimizi bir araya toplayıp Giresun'umuuzun tarihini kültürünü anlatılmasını akedemisyenler tarafından .bir yandan'da yöremize ait yemek lerimizi ablalarımızın bacılarımızın hazırlaması "pacar çorbası,fasülye turşusu, galdirik,taflan tuzlusu, mısır ekmeği" gibi. şu ikramlı yemekli toplantılarımızda mutlaka kendi yöresel yemeklerimiz sunulmalı yoksa hazır yemek tavuk pilav bunlar klasik şeyler diye düşünüyorum.
Eğitimde çok önemli ve önemsediğim şeylerden biri gençlerimize destek olmamız gerek eğitim gören gençlere eğitim desteğimizi esirğemememiz lazım çünki fazla sayıda işadamımız  olmadığını düşünürsek gelecek'de Akademisyenlerede ihtiyacımız var, gelcek on yıla yatırım yapmak gerek eğitim alanın'da, 
 Bir süre kaldığım Giresun'da eğitim sağlık ve iş dünyasın'da bayağı sıkıntı var. ama üstesinden gelinmeyecek sıkıntılar değil.eğitim sağlık'a yatırım yapan müteşebbiler var ,sanayiyede bakılacak olursa irili ufaklı yatırımlar var.                                            Giresun için en büyük yatırım yapılması gerek bacasıs sanayi dediğimiz turizm, "turizm çok önemli olmazsa olmazımız olması gerek diye düşünüyorum" diye konuşurken bizede yapabileceğimiz  konularda üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız   diye konuştu .bizlere gazete olarak teşekkür ederken. bizde giresun gazetesi olarak değerli vakitlerini ayırtukları için ayrıca teşekkür ettik.
sayın İbrahim Tahmaz ,Giresun Yağlıdere ilçemizden olup küçük yaşta İstanbula gelmiş Öğretmen olandan bir süre  sonra saygıdeğer babasının ricasıyla kısa bir süre geldiği Yağlıdere'de tam 12 yıl görev yapmış. Yağlıdere Yüksek okulunun yapılması içinde oldukca çaba harcamış. İlçede eğitim alanında bir çok yenilikler yaparken aynı zamanda eğitim sendikacılığıda yapmış, Daha sonra şartlar uyuşmadığı için çocukluğu ve  gençliğini yaşadığı gurbet elin yolunu tutmuş olan sayın "Tahmaz  Çayırova İlçe olandan sonra İlçe kurucu  Halk Eğitim müdürlüğü görevidede bulunmuş. İbrahim beye başarılar diler  allah yar ve yardımcısı olsun.
 
 
 
 
Haber: Aydın Kömürcü&ÖzkanREİS

 
 
      
  

  
 

           


Etiketler : SARIYER, İLÇE, MİLLİ, EĞİTİM, MÜDÜR'ÜNÜ, ZİYARET, ETTİK,


Bu Haber Toplam 5884 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: