Ana Sayfa » İlçeler
SARAY CAMİSİNE ŞEHİT CENGİZ HASBAL İSMİ KONACAK
16 Ağustos 2016 Salı 22:29


 Demokrasi şehidi Cengiz Hasbal ve tüm Şehitler için mevlidi şerif programı okundu

SARAY CAMİSİNE ŞEHİT CENGİZ HASBAL İSMİ KONACAK

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Boğaziçi (Şehitler)  köprüsünde şehit olan Giresun Şebinkarahisarlı Cengiz Hasbal ve tüm şehitlerin ruhları için Üsküdar Beylerbeyi Küplüce mahallesi Gürçalı (Zağpa )köyü Dernek lokalinde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i şerif okundu.

Gürçalı köyü Dernek binasında gerçekleşen programda Ümraniye milli eğitim müdürü Süleyman Gökçimen, Küplüce Saray camisi imamı Ali Yayla, hafızlar Selami Uçar, Mehmet Demirci ve İbrahim Aksoy tarafından okunan Kuran'­ı Kerim tilaveti ve ilahilerin ardından yapılan dualarla sona erdi.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ümraniye milli eğitim müdürü Süleyman Gökçimen, Giresun Medya platformu Başkanı Sadi Toygar ve Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkan vekili Ekrem Çiftçi ve yönetim kurulu, Gürçalı (Zağpa )köyü Dernek yöneticileri, Şebinkarahisar Sarıyer köyü Dernek Başkanı Murat Koçoğlu ve yönetim kurulu,Yeniyol köyü Dernek Başkanı Nurettin Hanedar,Dönençey köyü dernek Başkanı Yunus Kuzu  ile çok sayıda vatandaşın katıldığı mevlidi şerif programında konuşma yapan Küplüce camisi imamı Ali Yayla, şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek için bir mevlid-i şerif programı düzenleyerek, onların ruhlarını şad etmek istedik. Mevlid-i şerif programımıza katılan bütün halkımıza ve komşularımıza teşekkür ederiz. Üsküdar Belediyesi tarafından yeniden inşa edilecek Küplüce Saray Camisinin ismini Şehit Cengiz Hasbal ismini koyacağız” dedi.

KISIKLI MEYDANININ ADI ‘’MİLLİ İRADE’’ MEYDANI OLACAK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen;’’Başta 15 Temmuz demokrasi şehitleri olmak üzere Allah bütün şehitlerimize, geçmişlerimize gani gani rahmet eylesin. Ne kadar asil bir millet olduğumuzu her geçen gün daha çok idrak ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun.Tabiki 15 Temmuzu millet olarak, gençlik olarak unutturmamamız lazım,15 temmuzun ruhu her zaman içimizde yaşayacaktır. Özellikle Üsküdarlılar olarak, Küplüce mahallesi halkı olarak 15 Temmuzu asla unutmayacağız. Bizler tabiki bu sürede hiç boş durmadık, bir çok faaliyetlerimiz oldu, Allah hepinizden razı olsun. İnşallah önümüzdeki süreçte de bazı sokaklarımıza, caddelerimize ve meydanlarımıza şehitlerimizin adını vermeyi düşünüyoruz. Kısıklı meydanının adı ‘’milli irade’’ meydanı olacak.Çengelköye bir şehitler çeşmesi yapmayı düşünüyoruz. İnşallah Küplüce’de yapılacak parka da 15 Temmuz Şehitler parkı olacak, ilk defa açıklıyorum, hayırlı olsun. Bu anlamlı ve güzel program dolayısı ile muhterem hocalarımıza teşekkür ediyorum. Şehidimizin babasına,ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum, milletimize başsağlığı diliyorum. Birlik, beraberliğimiz hep daim olsun’’,dedi.

ALLAH BU DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler yaptığı konuşmada; ’Milletimiz böylesi zamanlarda kenetlenerek canı pahasına ülkesi adına mücadele ederek bir girişimi püskürtmüştür. Halkımızın bu darbe girişiminde ortaya koyduğu tavır takdire şayandır. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor mekanları cennet olsun, tüm gazilere de acil şifalar diliyor yakınlarında sabır diliyorum. Allah bu devlete ve millete zeval vermesin’ ’dedi.

Mevlid-i Şerif’in okunulmasından sonra vatandaşlara yemek ikramlarının ardından mevlit lokumu dağıtıldı.

Şebinmedya-SadiToygar



Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 5910 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: