Ana Sayfa » Güncel
Şahin'den Havaalanı Toplantısı
27 Kasım 2011 Pazar 12:03
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun Havaalanı inşaat sahasında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yüklenici firma yöneticilerinden bilgiler aldı.

 
 
     İlimiz Piraziz ilçesi ile Ordu ili Gülyalı ilçesi arasında yapımına başlanılan ve Türkiye’nin denize kurulacak ilk havaalanı olma niteliğini taşıyan havaalanı inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Şahin, yapılan çalışmalarla ilgili olarak Ordu Milletvekili İhsan Şener, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve yüklenici firma yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi.
 
     Toplantıda yüklenici firma yetkilileri, temeli 22 Temmuz’da atılan ve 528 günde tamamlanması planlanan havaalanı çalışmalarının tamamlanması için bugün itibari ile 440 iş günün kaldığını, bu süreç içerisinde havaalanı dolgu sahası için taşocağı arayışı çalışmaların yapıldığını, yapılan çalışmalar neticesinde Kovanlık Taşocağı’nda alınan kaya örneklerinin laboratuar incelemeleri sonucu uygun bulunarak 21 Kasım tarihinden itibaren taş nakline başlandığı bilgilerini aktardılar.
 
     Firma yetkilileri yapılan çalışmaların planlandığı gibi gittiğini, sualtı etüt ve harita çalışmalarının yapılarak Batimetrik (sualtı) Harita çalışmaları ile elde edilen bulgularınSeyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı onayına sunulduğunu belirtti.
 
     Şu an itibarıyla rüzgar etüt çalışmaları, dolgu boyu çalışmalarının deniz içerisinde 50 ayrı noktada yapılmakta olduğunu belirten firma yetkilileri bunlardan 24 noktadaki çalışmaların tamamlandığını, 26 noktadaki çalışmaların ise devam ettiğini, havaalanının planlandığı gibi belirlenen günde teslim edileceğini ifade etti.
 
     Bakan Şahin’de yaptığı açıklamada; "Temelini attığımız havaalanının olduğu mekânda incelemelerde bulunduk. Çalışmaların planlandığı gibi gittiğini biliyoruz. Deniz dibi taramaları şeklinde denize yükselecek olan havaalanı çalışmaları devam ediyor. Havaalanımızı bu çalışmalar esnasında çok özellikli ve fonksiyonel hale getirmek için çalışmalarımız devam edecek." dedi.

Bakan Şahin ve beraberindekileri havaalanı inşaat alanında Vali Dursun Ali Şahin, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, bazı daire amirleri ve yüklenici firma yöneticileri karşıladı.
 



Etiketler : Şahin'den, Havaalanı, Toplantısı,


Bu Haber Toplam 16124 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: