Ana Sayfa » GİRESUN
Şahin "Giresun'un Geleceği Havaalanına Bağlı" Dedi
13 Temmuz 2013 Cumartesi 20:55
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, “Giresun’un geleceği havaalanına bağlı” dedi.

Havaalanı tamamlanıp uçuşlar başladığında Giresun’un daha hızlı gelişeceğine, ivme kazanacağına inandığını belirten Vali Şahin, “Giresun Üniversitesi de bu havalimanı sayesinde gelişecek. Öğretim üyelerinin İstanbul ve Ankara’dan buraya geliş gidişlerinde büyük kolaylık sağlayacak. Hocalar sabah dokuz da İstanbul’dan uçağa binip 11’de dersine gelebilecek.. Yine akşam uçağına binip İstanbul’da ki evine gidecek. Bu vesile ile havalimanımız son derece önemli.” dedi.

Havaalanında pis uzunluğunun 1750m’ye vardığı bilgisini veren Vali Şahin, “10 gün önce havaalanında inceleme yaptığımda pist uzunluğu 1200m idi. Aradan  10 gün geçti şuan şuanda  pist uzunluğu 1750m, nerdeyse 2 km’ye vardı. Pist uzunluğumuz önceden 2 kilometreydi sonradan 3 kilometreye çıkartıldı.

Havalimanının üst yapı ihalesi yapıldıktan sonra yer teslimi yapılarak 4 ay gibi kısa bir sürede  tamamlandığında artık tarifeli seferler için Giresun havalimanı hazırdır diyeceğiz. Ve inşallah önümüzdeki mayıs-haziran aylarında en geç temmuz ayında inşallah Türk Hava Yollarından uçuş için biletlerimizi alacağız. Çalışmalar şuanda gayet iyi gidiyor, hızlı gidiyor. Yılsonuna kadar. 4 bin 200 metre uzunluğundaki mendirek tamamlanmış olacak. Zaten temel olan mendirektir.  Mendirek tamamlandı mı diğerleri o kadar önemli değil, kaldı ki pist. Pist ki yarım metre kalınlığında burada betonu ve asfalt malzemesi mükemmel bir şekilde devam ediyor. Giresun ve Ordu inşallah biran önce havalimanına kavuşacak” şeklinde konuştu.



Etiketler : Şahin, "Giresun'un, Geleceği, Havaalanına, Bağlı", Dedi,


Bu Haber Toplam 8379 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: