Ana Sayfa » Güncel
SABRİ ÖZTÜRK, ÖDÜLLÜ YAZILIMCILARI AĞIRLADI
06 Mart 2018 Salı 00:14


                                                                                            

                        SABRİ ÖZTÜRK, ÖDÜLLÜ YAZILIMCILARI AĞIRLADI

            Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, elektrikli araçların günümüzden çok gelecekte önemli bir yer tutacağını söyledi.

            Sabri Öztürk, makamında Giresunlu genç yazılım mühendisleri Oğuzhan Sarıtaş ile Ferhat Babacan’ı ağırladı.

             Google Türkiye ve Girişimcilik Vakfı’nın düzenlediği Google Android Akademi Eğitim Programı’nda projeleri 2.’lik ödülü kazanan genç mühendisleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztürk, onları tebrik ederek, başarı öykülerini dinledi.

Türkiye’nin geleceğinin diğer ülkelerde olduğu gibi teknolojide olduğunu belirten Öztürk, dünyada ekonomisi en iyi, dünyaya en fazla söz geçiren ülkelerin ortak özelliklerinin bilime ve teknolojiye önem vermeleri olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin de bu anlamda son dönemlerde çok önemli bir ivme kaydettiğini vurgulayan Öztürk, “ artık kendi telefonunu, bilgisayarını, insansız hava araçlarını ve hatta otomobilini üreten bir Türkiye var. Gençlerimiz ülkemizin geleceği. Onların büyümesi ilerlemesi demek Türkiye’nin büyümesi demektir “ diye konuştu.

Genç girişimcilerin “Car4Future Projesi” (elektirikli araçlar için şarj istasyonları ağı uygulaması) ile Giresun ve ülke sınırlarını aştığını, bundan bir Giresunlu olarak büyük onur duyduğunu belirten Öztürk, söz konusu projenin dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ve yatırımcılarına sunulacak olmasının takdire şayan olduğunun altını çizdi.

 

            Elektrikli araçların günümüzde yavaş yavaş akaryakıtla çalışan otomobillerin yerini almaya başladığını kaydeden Öztürk, dünyada bir petrol hegemonyası bulunduğunu, çevreye daha az zarar veren elektrikli araçların yaygınlaşması için bu tür projelerin çok önemli olduğunu vurguladı.



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 5359 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: