Ana Sayfa » Siyaset
SABRİ ÖZTÜRK’TEN GİRESUN TİCARET BORSASINA ZİYARET
03 Şubat 2017 Cuma 22:39


  

            Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk; “Lisanslı Depolar fındığımız ve fındık üreticilerimiz için güvenli bir liman olacaktır” dedi.

Öztürk, Giresun Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Sabri Öztürk burada, Başkan Temel Yanıkoğlu ve yetkililerden yeni yapılan “Lisanslı Depoculuk” hizmeti hakkında bilgi aldı.

“LİSANSLI DEPOLAR FINDIĞIMIZ İÇİN GÜVENLİ BİR LİMAN OLACAKTIR”

Giresun Milletvekili Öztürk, “Lisanslı Deponun, fındık üreticisinin fındığını emin şekilde teslim edebileceği,17 bin ton kapasiteli olacağını, burada üreticinin fındık saklama bedeli olarak ödeyeceği bedelin yarısının devlet tarafından karşılanacağını, üreticinin ise fındık saklama bedeli olarak devlete cüzi bir ücret ödeyeceğini söyledi.

Öztürk, “ bu depolarda fındık özel iklimlendirme yapılarak iki yıl boyunca saklanacak ve tazeliğini koruyacak. Böylelikle fındık rekoltesinde dalgalanma olması halinde piyasaya fındık arzı sağlayarak fındıkta fiyat istikrarının korunmasına önemli bir katkıda bulunacaktır “ diye konuştu.

Lisanlı depoların üreticinin sakladığı fındığı istediği zaman satabileceği güvenli bir liman olacağını kaydeden Öztürk, uygulamayla emanetçiliğin ortadan kalkacağının altını çizdi. Öztürk, “Lisanslı Depoculuk sayesinde fındık güvenli bir yerde muhafaza edilecek, fiyatı, güvenli ortam içinde alıcı ile satıcı arasında belirlenecektir. Böylece fındık borsası da fındığın başkenti Giresun’da aktif şekilde faaliyete geçmiş olacaktır “ dedi.

Ak Parti Giresun Milletvekili Öztürk, Lisanlı Deponun yapılmasında emeği geçen başta borsa yönetimi olmak üzere, katkıda bulunan Başbakan Yardımcımıza, Bakanlarımıza ve Hükümetimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 




Etiketler : vatangiresun.com/Ahmet, demiray/Abdurrahman, Ada, /Adil, EmecanAydın, kömürcü/Mehmeh, Cebeci/Eynesil, Kemaliye, köyü, /Mustafa, Civek/, Erdal, Avcı, giresunhavadis.com/Adnan, Kara/İsmail, Akdoğan, gurbetcicotanaklar, ,


Bu Haber Toplam 16096 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: