Ana Sayfa » Dernekler
Rahman Karahan “2 Yıl Daha” Dedi
31 Ocak 2018 Çarşamba 10:46


Rahman Karahan “2 Yıl Daha” Dedi

 

 

(Girmep-A. Öner Meral) Giresun’un 2. büyük köyü olan Çatak Köyü’nün İstanbul’da kurulu bulunan Çatak Köyü Derneği 10. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

 

Dernek yönetimi, Üsküdar Sultanmurat mahallesinde bulunan dernek merkezinde kongre öncesinde üyelerine ve köylülerine kahvaltı verdi.

 

Kahvaltı sonrasında yapılan kongreye daha önceden aday olduğunu açıklayan mevcut dernek başkanı Rahman Karahan hazırladığı tek liste ile gidildi.

 

Kongrede bir konuşma yapan Rahman Karahan, Çatak Köyü nüfus olarak büyük bir köy olmasına karşın istenilen birlik ve beraberlik konusunda eksiklikler olduğunu, bu dönemde bu eksiklikleri gidermek için gayret göstereceklerini belirtti. Karahan “Köyümüzün ihtiyar heyeti ile birlikte köyümüzün yol sorunu, mezarlıklarımızla ilgili sorunlarımızı çözmek için çaba harcayacağız. Köyümüzün ve üyelerimizin sorunlarını gidermek, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek için 2 yıl daha görev istiyoruz. Harşıt’en en büyük köyü olmamıza ragmen Doğankent’teki yerel yönetimlerde istihdam konusunda Çatak Köyü’nün nüfusu oranında faydalanamıyor. Köy yolunun büyük bölümünün de köylülerin kendi katkıları ile betonladık. Harşıt’ın tüm stk başkanları ile çok güzel bir uyum içinde çalışıyoruz. Buraya katılan tüm stk temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Hem köyümüze hem de Harşıt’a en iyi hizmeti etmek için çalışacağız” dedi.

 

Genel Kurula katılan Giresun Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Alim, Harşıt Federasyonu’nun Kurucu Başkanı Temel Bilecen, Doğankent Çevre Köyleri Derneği Başkanı Hami Kabadayı, Doymuş Köyü Derneği Başkanı Zeki Şahin, Çatalağaç Köyü Derneği Başkanı Orhan Şen ve Çatak Köyü Derneği’nin eski dernek başkanları birer selamlama konuşması yaptı.

 

Harşıt Federasyonu’nun Kurucu Başkanı Temel Bilecen, Harşıt’ın bir marka değeri olduğunu, Harşıt’a tarihi değerini kazandırmak ve Harşıt’ı markalaştırmak için federasyon yapılanmasının çok önemli olduğunu, hem Çataklılardan hem de Harşıtlılardan bu federasyona sahip çıkmalarını beklediklerini ifade etti.

 

Genel Kurul Giresun Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Alim’in yaptığı sohbet ve dua ile sona erdi.

 

Çatak Köyü Derneği’nin yeni yönetim kurulu Rahman Karahan’ın başkanlığında Yunus Kahveci, Erol Kahveci, Zafer Ural, Mesut Köklü, Lütfi Topar ve Atakan Bektaş’tan oluştu.–

 

Haber. Abdullah Öner Meral

 



Etiketler : vatangiresun.giresunmedyaplatformu.sadi, toygar.ismail, akdoğan,, erdal, avcı.ömer, mutlu, karaman.abdurrahman, ada,,


Bu Haber Toplam 12356 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: