Ana Sayfa » GİRESUN
Prof.Dr. Bayram Öztürk'e Ziyaret
09 Aralık 2010 Perşembe 07:53
Avrupa Birliğinin Denizcilik ve Balıkçılktan sorumlu bakanı (Komiser) Sn. Maria Damanaki, Prof.Dr. Bayram Öztürk ile görüştü.

Avrupa Birliğinin Denizcilik ve Balıkçılktan sorumlu bakanı (Komiser) Sayın Maria Damanaki, Türkiye'deki denizcilik ve balıkçılık sektörüyle ilgili bilgi almak amacıyla İstanbul'a gelerek Sayın Prof.Dr.Bayram ÖZTÜRK'le bir görüşme yaptı.

Görüşme sırasında AB'nin  katılım müzakerelerinden 13. başlık olan Balıkçılık faslının açılmasını  isteyen Prof.ÖZTÜRK AB'ye katılma konusunda Türk halkının eski heyecanının olmadığını ancak balıkçılık ve   denizcilik faslının açılması her iki  tarafa da  yeni fırsatlar sunar dedi.

Daha sonra , Sayın Bakana kendi yazdığı ingilizce kitabı hediye  ederek birlikte fotograf çektirdiler.

Giresun'lu hemşehrimiz, Prof.Dr.Bayram Öztürk, "Feshane Giresun Günleri'nde" ve Mecidiyeköy'de yapılan, "Tirebolu kültür Sanat Günleri'nde" Denizcilik, Balıkçılık ve Yat Turizmi gibi konularda katılımcılara bilgiler aktarmıştı.

Sitemizde daha önce yayınlanan Prof.Dr.Bayram Öztürk haberini okumak için tıklayınız.

http://vatangiresun.com/haber_detay.php?haber_no=1542 

http://vatangiresun.com/haber_detay.php?haber_no=1448

*************************

Prof.Dr. Bayram Öztürk Kimdir ?

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Öztürk aynı zamanda Türk Deniz Araştırmaları Vakfı TÜDAV’ın da başkanı.

   Prof. Dr. Bayram Öztürk Giresun'umuzdan yetişmiş çok önemli bir değerimizdir.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı; deniz bilimleri konusunda araştırmalar yapmak, deniz yaşamını korumak, deniz kültürünü ve sevgisini halka ve özellikle gelecek kuşaklara taşımak ve korumak amacıyla 1997 yılında kurulmuş.

    Başkanlığını Prof. Dr. Bayram Öztürk’ün yaptığı bu vakıf Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Programı ve Avrupa Birliği gibi uluslar arası kuruluşların ve özel sektörün desteğiyle pek çok araştırma ve proje yürütmektedir.

    Bu kapsamda Prof. Dr. Bayram Öztürk’ün çok sayıda kitap, makale ve tebliğini görmekteyiz. Yine bu anlamda çok sayıda panel ve sempozyumda yaptığı sunumlarla adından sıkça söz edilmektedir. Başvurduğum kaynaklardan eksik not almadıysam Türkiye’de deniz ve denizcilikle ilgili çalışmalar yapan bilim adamları arasında adı öne çıkan sayılı isimlerin başında yer almaktadır.

    Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı’nın 25-26 Eylül 2010 tarihinde düzenlediği Marmara Denizi Sempozyumu sonrasında bir televizyon kanalında bu sempozyumla ilgili değerlendirmelerini izledim Prof. Dr Bayram Öztürk’ün. Çok da yararlandım verdiği bilgilerden…

    Prof. Dr. Bayram Öztürk Marmara denizini konuşurken aynı zamanda kıyısında yaşadığımız Karadeniz’e de göndermelerde bulundu. Üç yanı denizlerle çevrili ülkemizde denizlerimizin göz göre göre nasıl elimizden avucumuzdan kayıp gittiğine dikkat çekti.

    Ülkemizin böylesine zengin olmasına rağmen dünyada en pahallı balığı bizim insanımızın satın aldığını vurgulayan Prof. Dr. Bayram Öztürk; yine dünyada en pahallı suyun da Türkiye’de olduğuna dikkat çekti.

   Ve ülkemizle ilgili bir başka gerçeği de şöyle açıkladı: Dünyanın en pahallı akaryakıtı da Türkiye’de…

   Denizlerimizde yaşanan kirlenmeler, nesli tükenen balıklar, yanlış avlanmalar ve bunlara göz yumanlar, İstanbul Boğazında yaşanan deniz kazaları ve bunların sonuçları Prof. Dr. Bayram Öztürk’ün özellikle üzerinde durduğu konulardı.

   Ve bu sorunlar yerel kaynaklarla çözümlenemeyecek kadar palazlanmışlar ve kocamanlaşmışlardı. Bu sorunlar Çevre Bakanlığının ayıracağı kaynaklar ve hayata geçireceği projelerle ancak çözülebilirdi.

    Sonuçta TÜDAV bir sivil toplum kuruluşuydu ve imkânlar sınırlıydı.

Ancak çalışma alanı olarak kabul ettiği deniz ve denizcilikle ilgili sorunları toplumun duyarlı kesimlerine iletmede kendini düşeni yaptığına inanıyordu.

    Ülke insanı bu tür sivil toplum kuruluşlarının gayretleriyle bazı gerçekleri az da olsa artık tartışabiliyordu.

            Başarılarının devamı dileklerimizle, teşekkürler. 

 

 

 



Etiketler : Prof.Dr., Bayram, Öztürk'e, Ziyaret,


Bu Haber Toplam 15830 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: