Ana Sayfa » Güncel
Prof. Dr. Halit Keskin'den Bilim Dünyasına Katkı
22 Mayıs 2013 Çarşamba 12:40
Prof. Dr. Halit Keskin’ in uluslararası düzeydeki bilimsel başarıları devam ediyor.

2009 yılında uluslararası yönetim literatüründe ilk kez yapılan ve literatüre direkt bir katkı olarak yaptıkları çalışmada “örgütsel duygusal yetenek” ölçeğini geliştirmişlerdi.

 

Bu çalışmayla ilk kez uluslararası yönetim literatüründe örgütlerin duygusal yetenekleri ölçülebilir hale getirilmiş oldu. 2012 yılında yine Prof. Dr. Keskin ve çalışma arkadaşları yaptıkları çalışmayla ilk kez örgütlerinde bir “duygusal hafızaya” sahip olduğunu ortaya koydular ve örgütsel duygusal hafıza kavramını tanımlayarak, kurumsal hafıza literatürünü genişlettiler. Ayrıca uluslararası yönetim literatüründe ilk olan bu çalışmalarında “kurumların duygusal hafızasını” geliştirmiş oldukları ölçek sayesinde ölçülebilir hale getirdiler.

 

Bu başarılı bilimsel çalışmaların yanında Prof. Dr. Halit Keskin önemli bir uluslararası başarıya daha imza attı. Prof. Dr. Keskin’ in “organizational unlearning as changes in beliefs and routines in organizations” isimli makaleleri “Journal of organizational change management” dergisinde 2012 yılında “most cited article” (en fazla kaynak gösterilen-yararlanılan makale) makale seçildi.

 

“Journal of organizational change management” dergisi, örgüt teorisyenlerinin yayın yaptığı ve SSCI (social science citation index) yer almakta olan bir dergidir.



Kaynak: Haldun Domaç Etiketler : Prof., Dr., Halit, Keskin'den, Bilim, Dünyasına, Katkı,


Bu Haber Toplam 8898 Defa Okunmuştur
Yorum Ekle Yazdır Yukarı
Diğer Haberler: